Nogomet

Dalić ostaje izbornik u dodatnim kvalifikacijama, Hrvatska domaćin u Maksimiru

Branimir Korać • ponedjeljak, 16.10.2017.
Dalić ostaje izbornik u dodatnim kvalifikacijama, Hrvatska domaćin u Maksimiru
Foto: FaH

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je očekivanu odluku, Zlatko Dalić vodit će reprezentaciju i u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Osim toga donesena je i odluka kako će se domaća utakmica dodatnih kvalifikacija igrati u Zagrebu...

Sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza oduljila se više od planiranog, a na njoj su donesene dvije važne odluke. Potvrđen je izbornik za dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, ali i mjesto odigravanja domaćeg dvoboja tih dodatnih kvalifikacija.

Zlatko Dalić, baš kao što se i očekivalo, ostaje na klupi još te dvije utakmice, a kako predsjednik Saveza Davor Šuker kaže, za dalje će se vidjeti.

"Razgovarali smo u subotu u Varaždinu i Zlatko je prihvatio bez razmišljanja voditi Hrvatsku i u dvije naredne utakmice. Riječ je o dogovoru, njegovoj pomoći bez ugovora i bilo kakve premije. Izvršni odbor potvrdio je tu odluku."

"Dogovor vrijedi za ove dvije utakmice dodatnih kvalifikacija, a za dalje ćemo vidjeti. Nakon dodatnih kvalifikacija sjest ćemo i razgovarati", tvrdi Šuker.

Taj domaći susret dodatnih kvalifikacija igrat će se u Zagrebu u Maksimiru uz cijene ulaznica u rasponu od 60 do 200 kuna. Najjeftinije bit će po 60 kuna za sjevernu i južnui tribinu, 100 kuna stajat će istok i zapad gore, a 200 kuna zapad dolje.

"Sigurnost je prevagnula i zbog toga smo se odlučili za Maksimir. Osijek sigurno ostaje prva opcija za budućnost, u prvom trenutku kada to situacija dozvoli vratit ćemo se u Osijek", dodaje Šuker.

Hrvatska sada s potvrđenim izbornikom čeka ždrijeb dodatnih kvalifikacija koji je na rasporedu sutra u 14 sati. Potencijalni protivnici su već poznati, Hrvatska može igrati protiv obje Irske, Švedske ili Grčke.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • bboyshr16.10.2017. u 21:47
    S obzirom da smo na Maksiću pobijedili u 99% utakmica u povijesti vjerujem da smo tu dočekali Finsku nebi ni trebali u dodatne kvalifikacije.
    bboyshr
  • Obrisan korisnik16.10.2017. u 21:24
    Sigurnost je prevagnula i zato igramo na Ruglomiru. O kakvoj sigurnosti on govori? Jel Osijek nije siguran?
    Obrisan korisnik