Nogomet

Hrvatska protiv Grčke u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo!

Branimir Korać • utorak, 17.10.2017.
Hrvatska protiv Grčke u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo!
Foto: EPA

Poznati su parovi dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a Hrvatska na putu za Rusiju mora preskočiti Grčku. Posao neće biti lagan, ali Hrvatska sigurno u ta dva susreta ulazi kao favorit...

Hrvatska nogometna reprezentacija saznala je protivnika u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Na ždrijebu u Zürichu kuglice su odlučile kako će Hrvatska za nastup na Svjetskom prvenstvu morati svladati Grčku.

Iako su želje uglavnom išle prema Sjevernoj Irskoj, Grci nisu bili baš najpoželjniji protivnik, međutim Hrvatska ima bolju reprezentaciju, ulazi u ta dva susreta kao favorit i ima dobru priliku izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu.

Kao i Hrvatska, Grčka je također do završnice kvalifikacija bila u problemima i nije imala siguran nastup u dodatnim kvalifikacijama, međutim nakon slavlja 2:1 na Cipru, postalo je jasno da će u borbu za Rusiju.

Grci su dobro poznat protivnik Hrvatskoj, već su ove reprezentacije odigrale četiri međusobna dvoboja u kvalifikacijama, po jednu pobjedu upisala je svaka dok su dva susreta završena remijem.

Inače ove sezone Grci su suđeni Hrvatima, Rijeka je u posljednjoj rundi kvalifikacija za Ligu prvaka igrala protiv Olympiakosa dok se u skupini nalazi s atenskim AEK-om.

Prva će utakmica biti odigrana u Zagrebu između 9. i 11. studenog, a uzvrat u Grčkoj na rasporedu je između 12. i 14. studenog.

Dodatne kvalifikacije:
Sjeverna Irska - Švicarska
Hrvatska - Grčka
Danska - Irska
Švedska - Italija

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.10.2017. u 18:58
    davno su oni bili europski prvaci. Nije to više ta reprezentacija. Prvi put čujem da grci igraju coole nogomet. Večina ih mrze. Gledao sam ih protiv Bosne u obe tekme. Samo su provocirali. Gadna su gamad. Nadam se da griješim i da prolazimo.
    Obrisan korisnik
  • cameosis17.10.2017. u 18:36
    cameosis
  • cameosis17.10.2017. u 18:36
    po čemu su to grci navodno podli i prljavi, koje su to bljuvotine? SVI profesionalni nogometaši su prljavi, tako i naši. izuzetak je klose. ostavimo se tih gluposti. zapadnjaci su uveli podlost u nogomet (englezi, njemci, francuzi, španjolci, talijani). ostali su se samo prilagodili. grci igraju... [više na forumu]
    cameosis
  • Obrisan korisnik17.10.2017. u 17:37
    Zar nije do sada tako bilo da nosioc grupe prvo igra na strani a uzvratnu kuci!? Ovo mi se ne svidja. Nisam zelio Grke, mislim da su najtezi protivnik. Ne zbog kvalitete nego zbog bunkera, prljavosti i podlosti. Nadam se da ce nam Bog biti na pomoci.
    Obrisan korisnik
  • soecc17.10.2017. u 15:19
    Ja zadovoljan. Po meni su i Irci i Švedi teži protivnik, Grci su u padu, a zadnji put su oni nas sjebali tako da smo mi sad na redu. Nama se uvijek to nekako izjednači.
    soecc