Nogomet

Liga mladih: Branitelj naslova Salzburg prošao u drugo kolo kvalifikacija

Sportnet • srijeda, 18.10.2017.
Liga mladih: Branitelj naslova Salzburg prošao u drugo kolo kvalifikacija
Foto: Kristijan Komarica

Odigrano je prvih pet uzvratnih utakmica prvog kola kvalifikacija juniorske nogometne Lige prvaka. Zadovoljni mogu biti domaćini koji su ostvarili tri pobjede i dva remija, dok gosti, uz dva neriješena rezultata, nisu upisali pobjedu. U drugo kolo prošli su Nitra, Šahtjor Soligorsk, Legia Varšava, Salzburg i Ajax. U pet odigranih utakmica postignuto je 11 pogodaka, od toga 2.2 po utakmici.

AUTOR: Matej Kalem

Shkëndija i Nitra su na trening – igralištu u Skoplju odigrali 1:1. Oba pogotka postignuta su u prvom poluvremenu. Već u sedmoj minuti Marián Chobot doveo je goste u vodstvo od 0:1. U 25. minuti Alban Rasimi izjednačio je na, pokazalo se, konačnih 1:1.

Šahtjor Soligorsk je na stadionu Stroitel u Soligorsku pobijedio Liepaju 3:0. U 30. minuti Kiryll Tsevan doveo je domaćina u vodstvo od 1:0. U 73. minuti Daniil Kutsepalov povećao je prednost domaćeg sastava na 2:0. Konačnih 3:0 postavio je Yevgeny Bal u 87. minuti.

Legia Varšava i Breidablik su na stadionu Wojska Polskiego u Varšavi odigrali bez pogodaka.

Branitelj naslova Salzburg je na Untersberg Areni u Grödigu pobijedio Bordeaux 4:0. Sva četiri pogotka postignuta su u prvom poluvremenu. Dva pogotka postigao je Luca Meisl, a jedan pogodak postigli su Jusuf Gazibegović i Alexander Schmidt.

Ajax je na stadionu De Toekomst u Duivendrechtu pobijedio Hammarby 2:0. U 35. minuti Saku Ylätupa doveo je domaću momčad u vodstvo od 1:0. Konačnih 2:0 postavio je Che Nunnely u 87. minuti.

Rezultati prvih pet uzvratnih utakmica 1. kola kvalifikacija juniorske nogometne Lige prvaka: Shkëndija – Nitra (0:1) 1:1 (Rasimi 25/Chobot 7), Šahtjor Soligorsk – Liepaja (1:2) 3:0 (Tsevan 30, Kutsepalov 73, Bal 87), Legia Varšava – Breidablik (3:1) 0:0, Salzburg – Bordeaux (1:0) 4:0 (Meisl 3, 6, Gazibegović 22, Schmidt 37), Ajax – Hammarby (4:0) 2:0 (Ylätupa 35, Nunnely 87).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!