Košarka

VIDEO: Westbrook nastavio gdje je stao prošle sezone, visoke pobjede favorita

Branimir Korać • petak, 20.10.2017.
VIDEO: Westbrook nastavio gdje je stao prošle sezone, visoke pobjede favorita
Foto: EPA

Tri susreta bila su na rasporedu noćas u NBA ligi, a sva tri završena su glatkom pobjedom favorita. Hrvatski košarkaši nisu bili u akciji, Ivica Zubac nije dobio priliku za nastup u teškom porazu Lakersa u gradskom derbiju...

Oklahoma City Thunder u lov na visoku poziciju krenula je domaćim susretom protiv New York Knicksa i visokom pobjedom 105:84. Thunder i Knicksi imaju različite ambicije ove sezone, a bilo je zanimljivo vidjeti prvi nastup Carmela Anthonyja nakon ovoljetnog tradea. Debitirao je protiv svojih dojučerašnjih suigrača te pomogao Thunderu na putu do visoke pobjede.

Došli su Anthony i Paul George, no ovo je i dalje Westbrookova momčad te je Russ nastavio bilježiti triple-double učinke. Jedino što se promijenilo je raspodjela lopti, Anthony i George ispucali su čak 43 šuta iz igre što je polovica Thunderovih u ovom susretu, Westbrook je bio ekonomičnije dok su ostali dobili mrvice.

"Vi ste ovdje navikli na Russove igre, ja sam ih naviknuo gledati i igrati protiv njega, no sada sam s njim, u istoj momčadi i uzbuđen sam zbog onoga što je pred nama. Knicksi su za mene zatvoreno poglavlje, nema više priče o tome, koncentriran sam samo na budućnost s Thunderom", govorio je nakon susreta Anthony.

Paul George postigao je najviše poena kod Thundera, njih 28 uz šest skokova i tricu 6/13, Anthony je dodao 22 poena, a Westbrook 21 poen, 16 asistencija i deset skokova. Kod Knicksa Kristaps Porzingis bio je usamljen s 31 poenom i 12 skokova, a Enes Kanter dodao je deset poena i sedam skokova.

U gradskom derbiju sastali su se Los Angeles Lakersi i Los Angeles Clippersi, a Ivica Zubac nije bio u konkurenciji za nastup kod Lakersa. Luke Walton odlučio se za iskusne Brooka Lopeza i Andrewa Boguta, Lopez je dobio veću minutažu dok se Bogut morao zadovoljiti s 11 minuta s klupe.

Clippersi su krenuli u novu eru, Chris Paul preselio je u Houston Rocketse, a u njegove cipele u startnoj petorci uskočio je Miloš Teodosić koji je na drugoj strani imao Lonza Balla, projektiranu buduću zvijezdu Lakersa. Iskusni Teodosić dobro je odradio svoj posao i pomogao Clippersima na putu do glatke pobjede.

Pred Lakersima je još jedna teška sezona u kojoj će vrlo vjerojatno brzo početi s razvojem igrača umjesto borbe za visoke pozicije, a početak je to i potvrdio. "Nisam zadovoljan kako smo odigrali. Čuo sam negodovanje s tribina i zaslužili smo ga", istaknuo je Walton.

U Clippersima su se istaknuli Blake Griffin s 29 poena i 12 skokova te DeAndre Jordan s 14 poena i 24 skoka. Kod Lakersa Brook Lopez bio je na 20 poena i gotovo isto toliko ispucanih lopti, a tome je dodao i šest skokova, Jordan Clarkson ubacio je 18 poena dok je Larry Nance ubilježio 14 poena i 12 skokova.

Najlakši posao na startu imali su Raptorsi koji su dočekali sastav kojem predviđaju pad na samo dno lige. Bullsi su u pojedinim trenucima pokazivali zašto ih većina vidi na samom dnu, a dodatno oslabljeni zbog gluposti Portisa i Mirotića nisu imali nikakve šanse.

Toronto je rutinski odradio posao, u pojedinim trenucima u prvom poluvremenu bio je na gotovo 30 poena prednosti i u nastavku susreta nije dopustio Chicagu povratak. Dobro odrađen posao na startu sezone za momčad Dwanea Caseya i samo potvrda koliko teška sezona je pred Bullsima.

Dobra vijest za Chicago tek je odličan nastup Laurija Markkanena, Finca koji je debitirao vrlo dobrim učinkom. "Lauri je bio stvarno dobar. Impresivno je odigrati ovako u svom prvom NBA susretu, u ovakvom okruženju i protiv ovakvog protivnika", govorio je Fred Hoiberg.

Jonas Valančiunas predvodio je Raptorse s 23 poena i 15 skokova, a CJ Miles dodao je 22 poena i pet skokova uz tricu 6/9. Kod poraženih Robin Lopez ubacio je 18 poena i uhvatio osam skokova, a Markkanen 17 poena uz osam skokova.

NBA:
Oklahoma City Thunder - New York Knicks 105:84
Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers 92:108
Toronto Raptors - Chicago Bulls 117:100

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!