Nogomet

Dankinje se djelomično dogovorile sa Savezom, ipak će igrati protiv Hrvatske

Branimir Korać • petak, 20.10.2017.
Dankinje se djelomično dogovorile sa Savezom, ipak će igrati protiv Hrvatske
Foto: Jelena Stipović

Danska ženska nogometna reprezentacija ipak će igrati kvalifikacijski dvoboj protiv Hrvatske. Odigravanje istog bilo je pod velikim znakom upitnika nakon što su Dankinje odbile nastupiti u današnjem dvoboju protiv Švedske...

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija u sljedećem susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo igra protiv Danske i glavna vijest je da će susret biti odigran. Dankinje su danas trebale igrati protiv Švedske, međutim odbile su nastupiti zbog sukoba sa Savezom oko isplate premija, a dogovor je na kraju ipak postignut.

Danski nogometni savez potvrdio je kako je djelomičan dogovor postignut, a pregovori će biti nastavljeni u utorak nakon dvoboja u Zagrebu.

"Važno je da smo nešto dogovorili i da možemo nastaviti s nastupom u kvalifikacijama. Cilj je postići kolektivni dogovor", istaknula je kapetanica reprezentacije Perrnille Harder.

UEFA i FIFA tek trebaju donijeti odluku o kazni za Dansku zbog neigranja protiv Švedske, spominje se oduzimanje bodova, plaćanje odštete Švedskoj, oduzimanja novca od televizijskih prava... Inače, ovo je drugi put da su Dankinje odbile nastup, iz istog razloga u rujnu nisu nastupile u prijateljskom susretu s Nizozemskom.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Weasley20.10.2017. u 20:42
    drugi svijet u odnosu na hrvatsku, naše su sretne što dobiju bar flašice s vodom, o premijama ni ne razmišljaju
    Weasley