Tenis

Visoke pobjede za Halep i Wozniacki na startu Crvene skupine

Branimir Korać • ponedjeljak, 23.10.2017.
Visoke pobjede za Halep i Wozniacki na startu Crvene skupine
Foto: EPA

Odigrana su i dva susreta Crvene skupine WTA Finalsa u Singapuru gdje su iskusnije Simona Halep i Caroline Wozniacki stigle do pobjede...

Simona Halep odigrala je svoj prvi meč kao svjetski broj jedan i upisala je pobjedu protiv Caroline Garcije. Na startu Crvene skupine WTA Finalsa u Singapuru, za sat i pol igre potpuno je nadigrala Francuskinju i slavila sa 6:4, 6:2.

Rumunjka je puno bolje koristila svoje break prilike, od njih pet realizirala je čak četiri dok je s druge strane Garcia imala šest break lopti i iskoristila tek jednu koju je u biti dvostrukom servis pogreškom "realizirala" Halep.

Dogodilo se to u prvom setu kod 3:2, neposredno nakon što je Halep stigla do prednosti oduzevši servis Garciji. Nakon što se Francuskinja vratila, Halep je pojačala ritam i u nastavku meča dominirala.

"Jako sam sretna što sam upisala prvu pobjedu kao prva igračica svijeta, ona će mi sigurno skinuti dio pritiska s leđa", istaknula je Halep.

Još uvjerljivija bila je Caroline Wozniacki koja je trebala pola sata manje i izgubila je samo dva gema protiv Eline Svitoline.

Svitolina je odigrala prilično loše, nije imala nikakve šanse i uz dosta pogrešaka upisala je startni poraz u svom debitantskom nastupu na WTA završnici.

Nakon prva četiri gema malo tko mogao je povjerovati u ovakav rasplet, svaka igrača uzela je svoja prva dva gema i ništa nije govorilo da će doći do ovakvog raspada kod Ukrajinke. Međutim kada je pad krenuo, Svitolina je nezaustavljivo krenula prema porazu.

"Jako loš dan za mene. Caroline je igrala jako, jako dobro, a ja sam odigrala vjerojatno najlošiji meč u zadnjih nekoliko godina", istaknula je Svitolina.

Crvena skupina:
Simona Halep (Rumunjska) - Caroline Garcia (Francuska) 6:4, 6:2
Caroline Wozniacki (Danska) - Elina Svitolina (Ukrajina) 6:2, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!