Nogomet

VIDEO: Borussia, Schalke i Eintracht lagano u osminu finala, Kiel namučio Mainz

Luka Medić • srijeda, 25.10.2017.
VIDEO: Borussia, Schalke i Eintracht lagano u osminu finala, Kiel namučio Mainz
Foto: EPA

Odigrano je osam susreta šesnaestine finala njemačkog Kupa. Bayer, Schalke, Eintracht i Borussia lagano su prošli u osminu finala, dok je Mainz tek nakon produžetaka slavio protiv Kiela...

Nastavlja se borba za Bundespokal, a odigrano je prvih osam susreta šesnaestine finala najmasovnijeg njemačkog nogometnog natjecanja. Najuvjerljiviju pobjedu u večerašnjim ogledima ostvario je branitelj naslova. Borussia iz Dortmunda koja je gostovala kod trećeligaša Magdeburga i slavila je s visokih 5:0.

Borussia se mučila sve do pred kraj prvog dijela kada je u 42. minuti nakon dodavanja Isaka s pet metara pogodio Castro. Odmah po povratku s odmora Borussia je povećala prednost, a strijelac je bio asistent prvog pogotka, Isak. U 73. minuti na 3:0 povećao je Jarmolenko iz kaznenog udarca.

Borussia je u završnici susreta postigla još dva pogotka. Prvo je nakon ubačaja Kagawe najviši u kaznenom prostoru domaćih bio Bartra koji je glavom poslao loptu u mrežu. U posljednjim trenucima susreta i Kagawa se upisao u strijelce nakon lijepe akcije. Tako je Borussia nastavila svoj put prema obrani naslova, dok se Magdeburg očekivano oprostio od kupa u ranoj fazi natjecanja.

Visoku pobjedu na gostovanju upisao je i prošlogodišnji finalist. Frankfurtski Eintracht kojeg vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač. Kovačeva momčad nije imala previše problema protiv niželigaša Schweinfurta, bilo je 4:0. Povratnik u hrvatsku nogometnu reprezentaciju Ante Rebić nije dobio priliku u ovom susretu.

Eintracht je poveo u 14. minuti nakon što je Haller uz dosta sreće. Netko iz domaće obrane pokušao je presjeći ubačaj prema Halleru, ali lopta je dobila čudnu putanju i završila točno ispred napadača Eintrachta koji je bio precizan s nekoliko metara. Isti igrač povećao je na 2:0 u 58. minuti kada je iskoristio neopreznost domaće obrane i ukrao jednu loptu. Krenuo je prema vratima domaćih, ponovno je imao sreće kod prelaska posljednjeg čuvara, lopta mu se odbila u noge i ponovno je bez većih problema prevario domaćeg vratara Eibana. Pet minuta kasnije pogodio je Wolf prekrasnim udarcem s vrha kaznenog prostora nakon asistencije de Guzmana. Konačan rezultat na samom kraju susreta postavio je Blum.

Četiri pogotka postigao je i Bayer Leverkusen koji je na svojoj BayAreni dočekao Union Berlin. Domaći sastav poveo je u 36. minuti kada je nakon krasne solo akcije u kojoj je nanizao nekoliko protivničkih igrača precizan bio Brandt. Gosti iz glavnog grada uspjeli su izdržati do kraja poluvremena, a na početku drugog došli su do izjednačenja, a strijelac je bio Daube.

U 59. minuti Bayer je ponovno došao do prednosti nakon što je Arialo iskoristio grešku obrane Union Berlina i glavom poslao loše izbijenu loptu u mrežu za ponovno vodstvo. Pogodaka nije bilo do samog kraja susreta kada je Bayer s još dva pogotka iz prekida potvrdio prolazak u iduću fazu. Prvo je iz kaznenog udarca pogodio Wendell u 89. minuti, dok je na samom kraju susreta strijelac bio Aranguiz iz slobodnog udarca. Damir Kreilach kod gostiju odigrao je cijelu utakmicu.

Schalke je također prošao dalje, s 3:1 bio je bolji na gostovanju kod trećeligaša Wehena. Gosti su utakmicu riješili u svega četiri minute. Prvo je u 26. dodavanje Oczipke u mrežu spremio Di Santo. U 30. Oczipka je ponovno u ulozi asistenta, ovog puta pogodio je Burgstaller. S tim rezultatom otišlo se na odmor, a u drugom dijelu dva pogotka postigla je domaća momčad. Doduše onaj prvi, u 53. minuti bio je u vlastitu mrežu. Mintzel se pokušao graditi, ali ga je lopta pogodila, prevarila istrčalog vratara Kolkea i ušla u mrežu. Počasni pogodak za domaćine 15-ak minuta prije kraja susreta postigao je Blacha.

Preostala dva prvoligaša prošla su dalje, ali teže od očekivanog. Velike probleme Borussiji iz Moenchengladbacha zadao je drugoligaš. Fortuna iz Düsseldorfa dobro je stajala na terenu, ali gosti su na koncu slavili s 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Thorgan Hazard nakon što je napravio pomutnju u domaćem kaznenom prostoru. Driblanjem je izbacio nekoliko suparnika iz igre i lijepo pogodio suprotni kut. Fortuna je veliku priliku za izjednačenje imala u 73. minuti, ali kazneni udarac nije uspio realizirati Gieslemann.

Da se radi o utakmici rukometnog kupa rijetko tko mogao bi parirati Kielu. No, ovo je nogometni kup, a i tu je Kiel pokazao da se može nositi s jačim ekipama. Na gostovanju kod Mainza pao je tek nakon produžetaka, a regularni dio završio je 2:2.

Mainz je poveo u 22. minuti nakon što je Fischer poslao loptu u mrežu s desetak metara koju mu je poslao Brosinski. U prvom dijelu više nije bilo pogodaka, a nakon desetak minuta igre u nastavku gosti su stigli do izjednačenja i to iz kaznenog udarca. Precizan izvođač bio je Schindler.

U 67. minuti Mainz je ponovno stigao do prednosti, a na listu strijelaca po drugi puta na utakmici upisao se Fischer. Ipak sedam minuta kasnije gosti su dobili još jedan kazneni udarac kojeg je precizno izveo Drexler.

Kako do kraja utakmice više nije bilo pogodaka otišlo se u produžetke. Bila je to jedina utakmica večeras koja nije riješena u 90 minuta. Mainz nije dozvolio senzaciju i u 101. minuti postigao je i treći pogodak. Strijelac za konačnih 3:2 bio je asistent prvog pogotka Brosinski i to iz slobodnog udarca.

U preostala dva dvoboja sastali su se niželigaši. Jedini drugoligaški par u večerašnjim utakmicama činili su Fürth i Ingolstadt, a Ingolstadt je slavio s 3:1. Gosti su nastavili s odličnim igrama, posljednji poraz upisali su prije točno mjesec dana, a večerašnjim slavljem u kupu stigli su do pete utakmice za redom bez poraza.

Prvi dio prošao je bez pogodaka, a odmah na startu drugog poveli su domaćini preko Rauma. Svega dvije minute kasnije gosti izjednačavaju i to iz kaznenog udarca. S bijele točke precizan je bio Cohen. Sve do 83. minute na semaforu je stajalo 1:1, a onda su gosti preko Lexa, odnosno Moralesa postigli još dva pogotka i tako s 3:1 prošli u narednu fazu.

Jedini trećeligaš koji je prošao dalje je Paderborn koji je na svom travnjaku slavio protiv drugoligaša Bochuma. Domaćini su slavili 2:0, pogotke su postigli na samom početku i na kraju susreta, a gosti su u 67. minuti promašili kazneni udarac s kojim su se mogli vratiti u igru.

Preostalih osam dvoboja Bundespokala na rasporedu je sutra. Na rasporedu je nekoliko zanimljivih dvoboja, a apsolutno najzanimljiviji susret igrat će se u Leipzigu gdje domaći sastav dočekuje Bayerna.

Bundesliga

1Bayer Leverkusen 3177:22+5581
2Bayern 3189:38+5169
3Stuttgart 3170:38+3264
4RB Leipzig 3173:35+3862
5Borussia D. 3159:39+2057
6Eintracht Frankfurt 3147:42+545
7Freiburg 3143:55-1240
8Augsburg 3148:52-439
9Hoffenheim 3155:63-839
10Heidenheim 3144:52-837
11Werder Bremen 3141:50-937
12Wolfsburg 3137:51-1434
13Borussia M. 3153:60-732
14Union Berlin 3126:50-2430
15Bochum 3137:62-2530
16Mainz 05 3132:49-1728
17Köln 3124:54-3023
18Darmstadt 3130:73-4317

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!