Tenis

Borna Ćorić nakon velike borbe svladao Laaksonena: "Bit ću spreman za Čilića"

Sportnet • srijeda, 25.10.2017.
Borna Ćorić nakon velike borbe svladao Laaksonena: "Bit ću spreman za Čilića"

Drugo kolo turnira u Baselu donosi dvoboj između marina Čilića i Borne Ćorića. Borna je izborio mjesto u drugom kolu tijesnom pobjedom protiv Henrija Laaksonena...

Iz Basela: Zoran Horvat

Henri Laaksonen bio je vrlo neugodan protivnik za Bornu Ćorića, Švicarac je prije dva tjedna bio bolji u drugom kolu kvalifikacija u Šangaju, a slavio je i u njihovom prvom dvoboju početkom sezone u prvom kolu na turniru u Indian Wellsu.

Upravo na ovom terenu Ćorić je prije tri godine slavio jednu od svojih najvećih pobjeda u karijeri, kada je u četrvtfinalu svladao Rafaela Nadala.

Švicarac je nervozno krenuo u meč pred vlastitom publikom, napravio nekoliko neprisiljenih pogrešaka i Ćorić ima brzo vodstvo od 3:0. Međutim tada on pada u krizu, Laaksonen postaje sigurniji kod svojih udaraca i brzo poravnava na 3:3. Kod 5:5 i 30:30 Ćorić ima smash na mreži koji samo mora položiti u teren, ali šalje lopticu "pet metara u aut". Slijedi beckhand van terena i Laaksonen ima novi break i servis za prvi set. Tada Švicarac kod 30:30 doslovce poklanja gem Ćoriću s dvije dvostruke servis pogreške i s još dvije u tie breaku daje hrvatskom tenisaču brzo vodstvo od 3:0. Ćorić nakon toga ima vodstvo od 5:2, pa i 6:3, kod 7:6 četvrtu set loptu, ali na kraju ipak gubi set s 10:8.

Ostavlja to traga na Borni, koji početkom drugog seta odmah mora spašavati dvije break lopte. Uspijeva u tome i onda oduzima servis protivniku za vodstvo od 2:1. Za razliku od prvog seta, Ćorić ovaj puta uspijeva zadržati prednost i s dva nova breaka vraća meč u neizvjesnost. Bodren publikom, Laaksonen spašava sedam break lopti i poravnava na 2:2 u trećem setu. Kako je meč trajao, bio je sve vidljiviji pad snage Švicarca. Ćorić kod 4:3 dolazi do odlučujućeg breaka i tada privodi meč kraju. Nakon dva sata, šesnaest minuta i velike borbe, Ćorić osigurava drugo kolo i meč protiv Marina Čilića.

“Bio je ovo jako težak meč, zadnjih par tjedana nalazim se u problemima. Ušao sam mirno u meč i nisam imao prevelika očekivanja. Jednostavno sam odlučio boriti se za svaki poen, to sam na kraju i uradio i mislim da me to i nosilo do kraja meča. Igrao sam skoro dva i pola sata, ali mislim da sam dovoljno spreman da sutra protiv Marina uđem ponovno spreman u meč. Nisam igrao previše mečeva u zadnje vrijeme, više sam trenirao, zato ne bi smjelo biti previše problema. Apsolutno mislim da su dvije spašene break lopte na početku drugog seta bile ključne, jer da sam to izgubio, teško da bih se više vratio. Makar mogao sam prvi set i dobiti, tako da se moglo okrenuti i na jednu i na drugu stranu. Nisam izgubio glavu nakon prvog seta, ostao sam stvarno hladan i dosta pozitivan, mislim da sam zato i dobio meč."

"Od Milana očekujem prvenstveno dobru zabavu, znači kraj sezone je. Mislim da ćemo svi biti malo umorni, ali definitivno je nešto posebno, nešto novo, nitko nije siguran kako će to točno izgledati i mislim da će stvarno bit odličan spektakl. Nadam se da ću moći dobro odigrati, a što je isto dobro što traje samo četiri dana, nije predugačko, neka nova pravila, tako da će stvarno biti zanimljivo. Naravno da idem tamo sa nekim ambicijama", rekao je Borna nakon meča.

ATP Basel 1.kolo::
Borna Čorić (Hrvatska) - Henri Laaksonen (Švicarska, WC) 6:7(8), 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!