Zimski sportovi

Medvjedi srušili lidera EBEL-a i nanijeli mu prvi poraz u 60 minuta

Branimir Korać • četvrtak, 26.10.2017.
Medvjedi srušili lidera EBEL-a i nanijeli mu prvi poraz u 60 minuta
Foto: FaH

Hokejaši Medveščaka odigrali su odličnu utakmicu protiv Vienne i upisali su pobjedu 4:1. Sjajnim nastupom došli su do šeste ovosezonske pobjede i Vienni nanijeli prvi ovosezonski poraz u 60 minuta...

Vienna Capitalsi sjajno su krenuli u sezonu, u prvih 12 kola upisali su 12 pobjeda i to svih 12 u 60 minuta da bi u prošlom nastupu prvi put pali. Izgubili su 4:3, ali nakon raspucavanja u Villachu.

U Zagreb su doputovali kao blagi favoriti, ali Medveščak je u Ledenoj odigrao odličnu utakmicu te Capitalsima nanio prvi ovosezonski poraz u regularnom vremenu. Medvjedi su slavili s glatkih 4:1 i tako se vratili pobjedama nakon dva poraza u nizu.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu i poveo u 12. minuti pogotkom Tomaša Netika, a Vienna se vratila u utakmicu početkom druge dionice preko MacGregora Sharpa.

Ipak do kraja druge dionice Medvjedi su vratili prednost na svoju stranu i to s dva pogotka. Do 3:1 odveli su ih Samson Mahbod u powerplayju te Sondre Olden.

Pokušali su gosti iz Beča u zadnjoj dionici izboriti barem produžetak, no kada je Mahbod svojim drugim golom tri i pol minute prije kraja odveo Medveščak na 4:1, priči je bio kraj.

Domaćin je upisao visoku i zasluženu pobjedu te je zadržao devetu poziciju s 18 bodova, ali i dvije utakmice manje od momčadi ispred Zagrepčana.

Medvjedi su već sutra ponovno u akciji, još jednom u Ledenoj, a ugostit će Innsbruck od kojeg je poražen prije mjesec dana u gostima s 3:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10826.10.2017. u 22:43
    bravo natamburali prvu ekipu lige, dobro za samopouzdanje, dobro za publiku, dobro za klub
    narada108