Automoto

Alonso: "Hamilton je imao lagan put do naslova, nije bilo prave konkurencije"

Mihaela Bradovski • utorak, 31.10.2017.
Alonso: "Hamilton je imao lagan put do naslova, nije bilo prave konkurencije"
Foto: EPA

Fernando Alonso nije impresioniran sezonom Lewisa Hamiltona i smatra kako je Britanac prelagano došao do četvrte titule svjetskog prvaka...

Iako je Sebastian Vettel dobar dio sezone bio ispred Lewisa Hamiltona, Fernando Alonso smatra da Britanac u biti nije imao pravu konkurenciju i lakoćom je došao do naslova.

"Bilo je vrlo lako za Hamiltona ove godine, nije imao pravu konkurenciju. Prošle godine tu je bio Nico Rosberg s kojim se borio do posljednje utrke, ove godine bilo je prelagano. Četiri utrke prije kraja Mercedes je uzeo konstruktorski naslov, tri utrke do kraja Hamilton vozački."

Alonsove riječi mogu se protumačiti i kao najava za sljedeću sezonu u kojoj McLaren s novim motorom ima velike planove koji su, uostalom, zadržali Alonsa u ovoj momčadi.

"Nadam se da će McLaren-Renault to promijeniti i da neće biti ovako lako sljedeće godine. Lewis zna jako dobro koliko smo brzi u zavojima, vidio je to i u nedjelju. Nadam se da ćemo kompletirati bolid i stvoriti mu veće probleme sljedeće godine."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!