Nogomet

VIDEO: Liverpool s tri pogotka ispratio Maribor, Sergio Aguero se upisao u povijest Manchester Cityja

Petar Jenjić • srijeda, 01.11.2017.
VIDEO: Liverpool s tri pogotka ispratio Maribor, Sergio Aguero se upisao u povijest Manchester Cityja
Foto: EPA

Odigrane su utakmice četvrtog kola u skupinama E i F. Manchester City slavio je na gostovanju kod Napolija, a u povijest kluba se, kao najbolji strijelac, upisao Sergio Aguero. Šahtar je preokretom došao do pobjede protiv Feyenoorda, Liverpool se lako obračunao s Mariborom, dok je Sevilla kod kuće bila bolja od Spartaka iz Moskve...

Skupina E:

Liverpool - Maribor 3:0

Nakon visoke pobjede u prošlom kolu Liverpool niti u drugom susretu protiv Maribora nije imao prevelikih problema i tako ostao jedina neporažena momčad u skupini E. Redsi su na svom Anfieldu slavili s 3:0 i ostavili svoje protivnike na samo jednom osvojenom bodu.

Dugo je odolijevala slovenska momčad, kada uzmemo u obzir razvoj prvu međusobnu utakmicu. Četiri minute po ulasku u drugo poluvrijeme Redsi su uspjeli doći do vodstva, pogodio je Mohamed Salah na ubacivanje Trenta Alexandera-Arnolda.

Mogao je domaćin podebljati vodstvo u 52. minuti kada je nad Robertom Firminom napravljen prekršaj unutar šesnaesterca, no Jasmin Handanović je obranio penal Jamesu Milneru.

Ipak, desetak minuta kasnije Liverpool je stigao do drugog pogotka, odlično je s ruba kaznenog prostora pogodio Emre Can na proigravanje Milnera. Konačan rezultat u 90. minuti postavio je Daniel Sturridge.

Sevilla - Spartak Moskva 2:1

Dvoboj za drugo mjesto pripao je Sevilli koja je pred svojim navijačima stigla do pobjede 2:1 i ukupno sedam bodova, jednim manje od vodećeg Liverpoola. S druge strane, Spartaku je ovo prvi poraz ove sezone u Ligi prvaka i trenutno drži treću poziciju s pet bodova.

Nakon pola sata igre španjolska momčad je povela, Ever Banega je ubacio iz kornera, a Clement Lenglet glavom skrenuo loptu u protivničku mrežu.

Novih 30 minuta trebalo je Sevilli za novi pogodak, ovog se puta u strijelce upisao asistent za prvi gol, neobranjvio pogodivši s dvadesetak metara.

Ruska momčad smanjila je zaostatak u 78. minuti preko Ze Luisa, no više od toga večeras nije išlo za Spartak. Mario Pašalić zamijenjen je u 57. minuti utakmice.

Skupina F:

Napoli - Manchester City 2:4

Šest pogodaka vidjeli smo u Napulju gdje je do četvrte pobjede stigao Manchester City. Engleska je momčad slavljem 4:2 tako ostala na stopostotnom učinku s 12 bodova, dok Napoli i dalje ne uspijeva prenijeti pobjede iz Serie A u Ligu prvaka. Večerašnji domaćin ostaje na samo jednom slavlju, onom iz drugog kola protiv Feyenoorda.

Talijanska momčad došla je u vodstvo u 21. minuti, lijepo su kombinirali Dries Mertens i Lorenzo Insigne, a potonji se sjurio u kazneni prostor i pogodio za 1:0.

Gosti su do poravnanja stigli u 34. minuti susreta, Ilkay Gündogan je uputio krasan centaršut na peterac gdje se našao Nicolas Otamendi i glavom matirao Pepea Reinu.

Guardiolina momčad do preokreta je stigla u 49. minuti kada je Leroy Sane ubacio iz kornera, a udarac glavom Johna Stonesa prešao gol liniju. Englezu je to bio treći gol ove sezone u Ligi prvaka, nijedan njegov suigrač nije zabio više.

Napoli je vratio stvari na početak u 62. minuti, Sane je u kaznenom prostoru srušio Albiola koji je tako izborio najstrožu kaznu. Siguran izvođač kaznenog udarca bio je Jorginho.

Sedam minuta kasnije City se vratio u vodstvo kada je kontru realizirao Sergio Aguero. Argentinac je tako postao najbolji strijelac u povijesti kluba, bio mu je to 178. pogodak u 264. nastupu. Pobjedu gostiju potvrdio je Raheem Sterling u sudačkoj nadoknadi.

Marko Rog ušao je u igru u 75. minuti umjesto Allana.

Šahtar - Feyenoord 3:1

Poraz Napolija na najbolji mogući način iskoristio je Šahtar i pobjedom protiv posljednjeplasiranog Feyenoorda 3:1 došao do devet bodova, šest više od spomenute talijanske momčadi.

11. minuta donijela je vodstvo nizozemskoj momčadi, Steven Berghuis ubacio je s desnog krila na peterac gdje se našao Nicolai Jorgensen i glavom skrenuo loptu u mrežu.

Tek što je lopta krenula s centra Šahtar je došao do poravnanja. Domaćin je dobro izmiješao protivničku obranu, a gostujućeg vratara matirao je Facundo Ferreyra.

Tri minute kasnije ukrajinska momčad došla je do potpunog preokreta, slabu reakciju obrane Feyenoorda iskoristio je Marlos koji je lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio sami kut protivničkog gola.

Isti je igrač podebljao vodstvo svoje momčadi u 68. minuti nakon krasne kombinacije s Ferreyrom.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Liverpool3:0Maribor
Sevilla2:1Spartak Moskva
1Liverpool 623:6+1712
2Sevilla 612:1209
3Spartak Moskva 69:13-46
4Maribor 63:16-133

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren02.11.2017. u 10:33
    "...Marlos koji je lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio sami kut protivničkog gola." ne znam jeste li pogledali video https://ok.ru/video/352815352422?fromTime=183
    Zdren