Rukomet

Mandalinić: "Puno bi nam značilo iznenađenje u Barceloni, utakmica od prije dvije godine neće se ponoviti"

Branimir Korać • petak, 03.11.2017.
Mandalinić: "Puno bi nam značilo iznenađenje u Barceloni, utakmica od prije dvije godine neće se ponoviti"
Foto: FaH

Rukometaši PPD Zagreba otputovali su za Barcelonu gdje ih očekuje susret Lige prvaka na mjestu gdje su upisali svoj najteži poraz ikada u ovom natjecanju...

Stipe Mandalinić tvrdi kako se momčad dobro pripremila za taj dvoboj i s optimizmom je krenula prema Španjolskoj.

"Nakon povratka iz reprezentacije dobro smo trenirali. Nećemo se unaprijed predati, borit ćemo se, svi znaju da je u sportu sve moguće i dat ćemo sve od sebe. Rezultat će na kraju pokazati tko je bio bolji, Barcelona je veliki protivnik i kada bi se dogodilo neko iznenađenje, puno bi nam značilo."

Prije dvije godine Barcelona je osramotila Zagreb i nanijela mu jako ružan poraz 43:21.

"To što je bilo prije dvije godine u Barceloni, treba ostaviti iza sebe. Nisam igrao u toj utakmici već sam bio na tribini i sigurno nije izgledalo lijepo. Znam da se takva utakmica neće ponoviti, dat ćemo svoj maksimum i vidjeti koliko zaista vrijedimo u ovom trenutku."

"Imaju dosta mladih igrača, došao im je i Palmarsson i vanjska linija stvarno im izgleda impresivno s njim N'Guessanom, Memom. Imaju dosta dobrih pojedinaca i stvarno su dobra momčad. Bit će jako teško, ne mogu reći da će biti kao i svaka druga utakmica, ali siguran sam da ova momčad može puno, samo neka svatko da svoj maksimum. Barceloni sigurno neće biti tako lako kao prije dvije godine."

Mandalinić je ove sezone nositelj Zagrebove igre, prvi strijelac i ne bježi od odgovornosti.

"Već duže vrijeme igram dobro, a sigurno je da i momčad ima važnu ulogu u svemu tome. Nije mi problem preuzeti odgovornost u napadu i svaki put dat ću svoj maksimum te pomoći koliko god budem mogao. Ne predstavlja mi to poseban pritisak."

Barcelona u gostima pa Gorenje Velenje pa domaći susret s Vardarom, zatim gostovanje u Nantesu pa opet Rhein-Neckar Löwen i Barcelona. Pakleni raspored je pred Zagrebom.

"Nemamo razloga za zabrinutost, mlada smo momčad, imamo igrače, imamo rotaciju i mislim da to možemo na svom maksimumu izvući. Realno nismo dobro krenuli i dogodilo nam se dosta crnih rupa, no vjerujem da nam treba samo jedna dobra i prava utakmica da bi digli samopouzdanje. Mislim da nikome neće biti lako s nama, posebno Gorenju i Nantesu, ali zašto ne i Löwenu pred našim navijačima."

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!