Košarka

VIDEO: Hrvati vrlo dobri u srazu u Philadelphiji, Šariću pobjeda protiv Bogdanovića

Branimir Korać • subota, 04.11.2017.
VIDEO: Hrvati vrlo dobri u srazu u Philadelphiji, Šariću pobjeda protiv Bogdanovića
Foto: EPA

Vrlo bogata NBA večer je iza nas, a dobar nastup imali su i Dario Šarić i Bojan Bogdanović u Philadelphiji gdje su Sixersi svladali Pacerse...

Prvi ovosezonski dvoboj Bojana Bogdanovića i Darija Šarića donio je dobar nastup hrvatskih igrača, a pobjedu e na kraju odnijela Šarićeva Philadelphia. Starteri su donijeli prevagu, s njima na parketu Philadelphia je stvorila razliku i otišla do visoke pobjede.

Hrvatski igrači su odradili vrlo dobar posao i bili su među istaknutijim pojedincima, od početka se vidjelo da su raspoloženi i odigrali su kvalitetnu utakmicu. Šarić je za 21 minutu na parketu ubacio 15 poena (3/4 za dva, 3/5 za tri) i uhvatio šest skokova dok je Bogdanović za 35 minuta ubacio 21 poen (6/9 za dva, 2/5 za tri) uz četiri skoka, dvije asistencije i dvije osvojene lopte.

"Znali smo jako dobro koliko je ovo važna utakmica i koliko nam je bitno nakon dugo vremena otići na omjer iznad 50 posto. Zanimaju me samo pobjede, u trećoj četvrtini mi se otvorilo i te tri trice su nam pomogle na putu do pobjede", zadovoljan je bio i JJ Redick.

Sixersima se vratio i Richaun Holmes koji je ubilježio tri zakucavanja u trećoj dionici te najavio kako je ozljeda iza njega, Redick je ubacio 31 poen (8/12 trica) uz šest asistencija, Richard Covington dodao je 22 poena (5/9 trica) i šest skokova, a Ben Simmons 14 poena, 11 skokova i 11 asistencija.

Kod Pacersa Victor Oladipo bio je na 31 poenu, sedam asistencija i pet skokova, Thaddeus Young dodao je 15 poena i pet skokova, a oporavljeni Myles Turner 11 poena i devet skokova.

Denver Nuggetsi tijesno su slavili protiv Miami Heata 95:94 uz odličnu partiju Paula Millsapa. Upravo Millsap ubacio je ključna slobodna bacanja 12 sekundi prije kraja, iznudio je prekršaj na trici i ubacio sva tri bacanja. Heat je imao zadnji napad, tricu je pokušao ubaciti Dion Waiters, ali lopta je iscurila van. Millsap je ubacio 27 poena i uhvatio devet skokova, a Nikola Jokić dodao je 19 poena i 14 skokova. Kod poraženih Goran Dragić ubacio je 23 poena uz sedam skokova, a po 15 poena dodali su Dion Waiters i James Johnson (deset skokova).

Uspješni su bili i San Antonio Spursi koji su na krilima igrača s klupe odnijeli pobjedu protiv Charlotte Hornetsa. Rezerve Spursa odradile su dobar posao, četvorica su bili dvoznamenkasti i pomogli su domaćinu na putu do pobjede. Posebno su se istaknuli Bryn Forbes s 22 poena i Rudy Gay s 20 poena i sedam skokova, a od startera Pau Gasol uhvatio je deset skokova. Kod poraženih Jeremy Lamb bio je na 27 poena, devet skokova i šest asistencija, Dwight Howard dodao je 20 poena i 13 skokova.

Nastavlja se teška sezona za Dallas Maverickse koji su upisali novi poraz. Ovaj put na svom parketu protiv New Orleans Pelicansa koji su odnijeli pobjedu 99:94. Dallas je u problemima, na omjeru tek 1-9 i na samom dnu lige. Ovdje je još jednom briljirao centarski dvojac Pelicansa, Anthony Davis upisao je 30 poena i 13 skokova, a DeMarcus Cousins 20 poena, 22 skoka i sedam asistencija. Na drugoj strani Harrison Barnes bio je na 26 poena i sedam skokova, Dennis Smith dodao je 16 poena, a Salah Mejri 13 skokova.

Do nove pobjede došli su Raptorsi koji su u gostima svladali Jazzere sa 109:100. Presudio je bolji ulazak Raptorsa u drugo poluvrijeme gdje je u trećoj dionici stvari u svoje ruke preuzeo DeMar DeRozan i odveo Toronto do pobjede. DeRozan je na kraju završio s 37 poena i šest skokova, a po 15 poena dodali su Norman Powell i Kyle Lowry (deset asistencija). Kod poraženih Donovan Mitchell ubacio je 25 poena, a Rodney Hood 17.

Bucksi su u kritičnim trenucima pokušavali uhvatiti Pistonse slanjem Andrea Drummonda na liniju slobodnih bacanja, ali centar Detroita imao je mirnu ruku i šutirao je odličnih 14/16. Detroit je tu održavao prednost te na kraju Bucksima nanio treći uzastopni poraz. Drummond je susret završio s 24 poena i 15 skokova, a Avery Bradley dodao je 23 poena. Kod gostiju Giannis Antetokounmpo ubacio je 29 poena, Malcolm Brogdon dodao je 21 poen i deset asistencija, a John Henson uhvatio je 13 skokova.

Orlando Magic upisao je visok poraz protiv Chicago Bullsa na svom parketu, odigrao je vrlo lošu utakmicu, posebno u napadu gdje je ubacio tek 85 poena. Bullsi su slavili 103:85 i iskoristili neigranje prva dva playmakera domaćina. Mario Hezonja dobio je deset minuta i ubacio osam poena (1/1 za dva, 2/4 za tri), uhvatio tri skoka i podijelio dvije asistencije te bio jedini igrač Magica s plusom u +/- rubrici. Evan Fournier ubacio je 21 poen uz pet skokova, a Nikola Vučević dodao je 14 poena. Kod Bullsa Justin Holiday upisao je 19 poena, David Nwaba 16 uz pet skokova, a Robin Lopez 11 uz deset skokova.

Težak poraz upisali su i Sunsi na gostovanju u New Yorku kod Knicksa gdje je nezaustavljiv bio Kristaps Porzingis. Latvijac je dominirao susretom i redom uništavao svoje čuvare, a na kraju je ubilježio 37 poena i sedam skokova te uz pomoć 21 poena Tima Hardawaya i 16 poena i 15 skokova Enesa Kantera odveo Knickse do pobjede. Dragan Bender za 26 minuta ubacio je sedam poena (1/1 za dva, 1/6 za tri) uz pet skokova, Devin Booker bio je na 34 poena, a Tyson Chandler 15 poena i deset skokova. Sunsi su rano ostali bez TJ-a Warrena koji je napustio igru zbog ozljede nakon sudara s Kanterom.

Iako nema niti Andrewa Boguta, niti Larryja Nancea, Ivica Zubac ne igra. Lakersi su ugostili i svladali Brooklyn Netse, a Zubac nije dobio niti minutu. Lonzo Ball je utakmicu ranije protiv Blazersa ostao bez poena, a ovdje je šuterski forsirao i završio na šutu 3/15. Lakerse su predvodili Brook Lopez s 34 poena i deset skokova (6/9 trica), Kyle Kuzma s 21 poenom i 13 skokova te Brandon Ingram s 18 poena i deset skokova. Kod poraženih Allen Crabbe ubacio je 25 poena uz šest skokova dok je Rondae Hollis-Jefferson dodao 21 poen i šest skokova.

Boston Celticsi igraju jako dobro što su pokazali i u Oklahoma Cityju slaveći protiv Thundera 101:94. Sve to bez Gordona Haywarda za kojeg je gotova sezona i zastrašujuća je pomisao kako bi tek izgledali s njim. Paul George i Russell Westbrook odradili su svoj posao, ali očajno je šutirao Carmelo Anthony i njegovih 3/17 pomoglo je Celticsima koje su predvodili Kyrie Irving s 25 poena, šest asistencija i pet skokova, Al Horford s 20 poena i osam skokova te Jaylen Brown s deset poena i 12 skokova. Na suprotnoj strani George je bio na 25 poena i deset skokova, Westbrook 19 poena, 11 asistencija i šest skokova, Anthony deset poena i 14 skokova, a Steven Adams uhvatio je deset skokova.

LeBronu Jamesu je dosta poraza. U Washingtonu je uzeo sve u svoje ruke, nosio Cavse i odnio ih do pobjede 130:122. Obrana nije bila u prvom planu, obje momčadi razmišljale su isključivo o napadu, a James je bio doslovno nezadrživ. Nikakvog odgovora Wizardsi nisu imali i najbolji igrač današnjice susret je završio s čak 57 poena (23/34 iz igre), 11 skokova i sedam asistencija.

Igrao je i Ante Žižić i to već u prvoj dionici te za ukupno sedam minuta ubacio dva poena (zakucavanje nakon dodavanja Wadea) i upisao jednu blokadu na Wallu. Derrick Rose dodao je 20 poena, a kod domaćina Bradley Beal bio je na 36 poena, a Kelly Oubre dodao je 21 uz šest skokova.

NBA:
Philadelphia 76ers - Indiana Pacers 121:110
Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 105:96
Orlando Magic - Chicago Bulls 83:105
Washington Wizards - Cleveland Cavaliers 122:130
Atlanta Hawks - Houston Rockets 104:119
New York Knicks - Phoenix Suns 120:107
Dallas Mavericks - New Orleans Pelicans 94:99
San Antonio Spurs - Charlotte Hornets 108:101
Denver Nuggets - Miami Heat 95:95
Utah Jazz - Toronto Raptors 100:109
Oklahoma City Thunder - Boston Celtics 94:101
Los Angeles Lakers - Brooklyn Nets 124:112

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!