Zimski sportovi

VIDEO: Oilersi na krilima McDavida svladali Devilse, Predatorsi uspješni u reprizi finala konferencije

Branimir Korać • subota, 04.11.2017.
VIDEO: Oilersi na krilima McDavida svladali Devilse, Predatorsi uspješni u reprizi finala konferencije

Svega dva susreta noćas su bila na rasporedu u NHL-u, a uspješni su bili Edmonton Oilersi i Nashville Predatorsi protiv Devilsa i Ducksa...

U dvoboju dvije momčadi koje se nalaze u potpuno različitoj formi, Oilersi su iznenadili Devilse i slavili sa 6:3. Edmonton se dosta muči ove sezone dok je New Jersey odlično krenuo, ali domaćin je ovdje na krilima Connora McDavida stigao do pobjede, tek četvrte u sezoni.

Zanimljivo, u cijelom susretu bio je samo jedan powerplay i to na samom početku kada je isključen Dalton Prout što je iskoristio Drake Caggiula i svojim prvim ovosezonskim golom doveo Oilerse u vodstvo. Vrlo brzo zabio je i Ryan Strome i Oilersi su pobjegli na 2:0. Devilsi se nisu predali i golovima Tylera Halla i Jespera Bratta vratili su se u utakmicu, no nakon toga domaćin niže tri gola i rješava pitanje pobjednika. Zabijali su Oscar Klefbom, Milan Lučić, Leon Draisaitl i Ryan Nugent-Hopkins, a jedan pogodak za goste dodao je Brian Gibbons.

"Nakon dugo vremena napokon nam je sve išlo od ruke, sve linije igrale su dobro i bilo je lijepo na ledu. Nadam se da ćemo tako nastaviti", istaknuo je McDavid koji je imao tri asistencije.

Prošle sezone Ducksi i Predatorsi susreli su se u finalu Zapada, no ove sezone ne igraju tako dobro. Ovdje su uspješniji bili Predatorsi koji su odnijeli pobjedu 5:3 i tako skočili na petu poziciju na vrlo zgusnutom Zapadu. Primjerice, Ducksi su tek 12., ali imaju samo bod manje od Predatorsa.

Ovdje je odlučio puno bolji ulazak u utakmicu Predatorsa koji su golovima Scotta Hartnella, Romana Josija i Matta Irwina pobjegli na 3:0 i domaćin se nije uspio vratiti. 12 minuta prije kraja Jakob Silfverberg smanjio je na 4:3 i pružio nadu Ducksima, ali golom PK Subbana u posljednjoj minuti u praznu mrežu, sve je odlučeno.

Josi je odigrao odličnu utakmicu, a posebno ga je hvalio njegov kolega iz obrane Irwin koji je postigao svoj prvi ovosezonski gol. "On je naš vođa, čvrsta stijena u obrani. Uvijek je tu kada je potrebno igrati protiv najjačih linija protivnika, a kada je pravi, onda je i u napadu prevaga. Možda tek nekolicina igrača u ligi mogu napraviti ono što on može. Što se susreta tiče, zadovoljan sam, bilo je važno povesti jer nije lako u gostima hvatati zaostatak. Iako smo imali visoku prednost, znali smo da se oni neće predati i nisu."

NHL:
Edmonton Oilers - New Jersey Devils 6:3
Anaheim Ducks - Nashville Predators 3:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!