Zimski sportovi

Hrvatski brzoklizači oborili državni rekord

Sportnet • nedjelja, 05.11.2017.
Hrvatski brzoklizači oborili državni rekord

Na međunarodnom natjecanju u brzom klizanju, Alpe Adria Trophy, prvoga dana Hrvati su srušili 20 osobnih i jedan državni rekord. Natjecanje se održava ovog vikenda na Zagrebačkom Velesajmu. Nakon prvog dana i odvožene dvije discipline, hrvatski brzoklizači ponavljaju odlične uspjehe s prošlogodišnjeg istoimenog natjecanja.

Natjecanju prisustvuje 130 brzoklizača iz osam zemalja (Hrvatska, Austrija, BiH, Češka, Mađarska, Slovačka, Slovenija, Srbija), među kojima je 21 hrvatski brzoklizač. Naši sportaši u jednom su danu u dvije discipline uspjeli oboriti 20 osobnih te jedan državni rekord.

U starijim kategorijama u kojima se natječu naši reprezentativci, trenutno zauzimamo vodeća mjesta: seniorka Danijela Ivandić je na 1. mjestu kao i juniorka A, Valentina Aščić, dok su naši seniori također na prva dva mjesta: Martin Kolenc je trenutno 1, a Ivan Martinić na 2. mjestu.

U nedjelju se natjecanje završava posljednjom, srednje dugom disciplinom, na 1000 m, te podjelom medalja u pojedinačnoj konkurenciji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!