Nogomet

Kramarić: "Osobno nemam problema s provokacijama, moramo ostati hladni na takve stvari"

Branimir Korać, Dražen Patarčić • utorak, 07.11.2017.
Kramarić: "Osobno nemam problema s provokacijama, moramo ostati hladni na takve stvari"
Foto: FaH

Andrej Kramarić odveo je Hrvatsku u dodatne kvalifikacije golovima u Ukrajini. Sada ga čeka Grčka, vrlo težak protivnik protiv kojeg će trebati puno strpljenja...

Kramarić je svjestan kako neće biti nimalo lako, a ne skriva kako bi bilo odlično zabiti rani gol s kojim bi bilo lakše igrati.

"Svi znamo kakva je Grčka i koliko će biti teško probiti njezin blok. Nadam se da će biti dobra podrška s tribina, da će teren i vrijeme biti dobri kako bi mogli graditi brzu igru te stvarati što više šansi. Bilo bi lijepo što ranije zabiti pogodak jer bi sigurno bilo lakše igrati, ali neće biti kraj svijeta ako i ne zabijemo jer imamo drugu utakmicu. Moramo biti strpljivi, više-manje dobro znamo kakva nas utakmica čeka."

"Golovi protiv Ukrajine sigurno mi daju dodatno samopouzdanje, to su mi bili najdraži golovi u karijeri. Sada mi nije važno tko će zabiti, kako i u kojoj situaciji, samo se nadam da ćemo se veseliti u Rusiji."

"Danas su puštene u prodaju i tribine sjever gore i zapad gore s obzirom da su rasprodane tribine sjever dolje, zapad dolje i istok. Zasad je prodano više od 23 tisuće ulaznica. Svakako nemojte nositi kišobrane i ostalo što je zabranjeno na utakmicama. Zahvaljujemo svim navijačima na velikom interesu i drago nam je što će stadion biti lijepo popunjen", istaknuo je glasnogovornik Tomislav Pacak

Grci imaju problema u posljednjoj liniji i neće nastupiti s uigranim stoperskim parom.

"Svi znaju jako dobro da kada momčad nije povezana niti to ne može najbolje funkcionirati. Iako moramo biti svjesni da će biti motivirani, puno će im značiti igrati u Zagrebu protiv Hrvatske. Bez obzira tko igrao, znamo da nas čeka jako teška utakmica. Moramo biti koncentrirani na ono što će biti na terenu i prilike koje ćemo stvoriti."

Kramarić u Hoffenheimu igra puno, ali golovi u posljednje vrijeme ne dolaze.

"U klubu jako često mijenjam pozicije, ali odigrao sam jako puno utakmica i iako se pojavila mala kriza osjećam se jako dobro. Već sam rekao, utakmice u klubu i reprezentaciji su totalno različite, no opet nije bitno tko će zabiti."

Pred stadionom je i danas bio dugačak red što posebno veseli igrače.

"Nas igrače veseli takva situacija, no želim kao i svi igrači da i navijači budu strpljivi, najbolje svjetske momčadi imaju problema protiv protivnika poput Grčke. Da ga zabijemo i u 95. minuti bit ćemo zadovoljni, važno je da ga ne primimo."

Već se dosta pisalo i pričalo o grčkim provokacijama, no to Kramarića ne brine.

"Trener od nas traži da jednostavno budemo hladni na provokacije, igrao sam s njima u Bundesligi tako da mi to nije ništa čudno i novo. Osobno se nisam nikad osvrtao na takve stvari tako da nemam nikakvih problema s tim. Bit će teško suzdržati se, vidjeli smo na snimkama koliko vremena potroše na takve gluposti."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!