Košarka

Bivši NBA igrači poigravaju se i nabijaju statistiku u Kini

Branimir Korać • četvrtak, 09.11.2017.
Bivši NBA igrači poigravaju se i nabijaju statistiku u Kini
Foto: EPA

Nije nikakva tajna da Kinezi izdašno plaćaju ne samo nogometaše već i košarkaše stoga je priličan broj donedavnih NBA i euroligaških igrača u Kini. Brojevi kakve tamo ostvaruju, u "ozbiljnim" ligama nikada ne bi mogli...

Uz dinamičnu i brzu igru, Amerikanci i svi oni s iole poznatim imenom u svijetu košarke, u Kini imaju potpuno otvorene ruke. Pokazuju to i brojevi nakon prvih pet kola kineskog prvenstva, prosjeci koje neki ostvaruju su nevjerojatni.

Prvi strijelac lige je bivši igrač Baskonije Darius Adams koji po susretu ispuca u prosjeku 30 lopti iz igre, a prosječno ubacuje čak 42.0 poena po susretu čemu dodaje 7.0 skokova i 7.6 asistencija u prosjeku.

Iznad 40 poena po susretu prosječno ubacuje i drugi strijelac lige, dobro poznato NBA ime Jared Sullinger koji je na 40.2 poena i 17.0 skokova po susretu. Obojica prosječno na parketu provode više od 40 minuta.

Sada već legenda na kineskim parketima i igrač koji nikad nije niti približno dobro igrao u NBA ligi je Jimmer Fredette. Kada već ne ide u SAD-u, Fredette je nezaustavljiv na kineskim parketima te prosječno ubacuje 38.6 poena po susretu.

Više od 30 poena po utakmici ubacuju i MarShon Brooks (38.2), Russ Smith (37.2), Jonathan Gibson (33.6), Jamaal Franklin (32.6), Brandon Jennings (31.0) i domaći uljez Yanyuhang Ding (31.0).

Od dobro znanih imena statistiku uljepšavaju i JJ Hickson, Dominique Jones, Sonny Weems, Luis Scola, Yi Jianlian, Kyle Fogg, Terrence Jones, Andrew Nicholson, Pooh Jeter, Donatas Motiejunas, Justin Hamilton, Carl Landry, Ty Lawson, Brandon Bass, Tyler Hansbrough, Von Wafer, Stephon Marbury, Ioannis Bourousis, Miroslav Raduljica, Hamed Haddadi...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!