Nogomet

Vrsaljko: "Ako smo mi pravi, onda je to jednosmjerna ulica jer znamo koliko smo kvalitetni"

Branimir Korać, Dražen Patarčić • petak, 10.11.2017.
Vrsaljko: "Ako smo mi pravi, onda je to jednosmjerna ulica jer znamo koliko smo kvalitetni"
Foto: FaH

Dan nakon velike pobjede protiv Grčke, Šime Vrsaljko ponavljao je kako nema opuštanja uoči uzvrata i da Hrvatska mora biti u pravom izdanju i u uzvratu...

"Naspavali smo se, svjesni smo da se danas trebamo dobro oporaviti. Razgovarali smo i na večeri, svjesni smo koliko je veliki ulog, moramo držati budnima jedni druge i moramo tu utakmicu dočekati sto posto čisti u glavi. Nema opuštanja i to je ono najvažnije."

Atmosfera u Pireju neće negativno utjecati na Vrsaljka i momčad.

"Nisam baš nešto pretjerano fasciniran atmosferom da bi nas to moglo baš tako poljuljati. Svjesni smo naše kvalitete i na kraju krajeva kada smo dolje na terenu baš i ne čujemo publiku jer smo koncentrirani na ono što radimo, a mi ćemo to sigurno biti. Ako budemo igrali kao sinoć, onda je to ono što trebamo za odlazak na Svjetsko prvenstvo."

Ponovio je Vrsaljko što je bila glavna ideja uoči prvog dvoboja.

"Znali smo da će se Grci povući i prepustiti nam inicijativu te da moramo igrati puno preko bokova. Na kraju se ispostavilo da smo prolazili i preko bokova i kroz sredinu, momčad je odigrala maestralno."

Nova utakmica je već u nedjelju, a Vrsaljko ne vjeruje kako će biti problema s oporavkom, igrači su već navikli.

"Nije neki problem, dobro se oporavite, a tijelo se već priviknulo na ritam odigravanja utakmica svaka tri dana. Problem je kada ne igrate duže vremena pa onda odigrate jednu, ispadnete iz ritma i onda je malo teže. Ulog je ovdje veliki i nikome neće biti problem, uostalom nas je tu više od 20 i svi koji uđu spremni su dati svoj maksimum."

Michael Skibbe morat će smisliti nešto novo da bi iznenadio Hrvatsku, ali Vrsaljko vjeruje kako će Zlatko Dalić pružiti prave informacije.

"Ako Grci i budu imali neko tajno oružje, izbornik će nam ukazati na to, stvarno je detaljan što se tiče tih analiza. Vidjelo se to i uoči ove utakmice u Zagrebu gdje smo ih izanalizirali jako dobro. To je ono što je jako bitno, imati informacije kada izađemo na teren."

"Od Grka nisam imao nikakva očekivanja, gledao sam samo nas i ono što ćemo mi napraviti na terenu. Ako smo mi pravi, onda je to jednosmjerna ulica jer znamo koliko smo kvalitetni te da možemo igrati s najvećima. Posebno kada igramo doma pred ovoliko navijača, onda se i samopouzdanje digne."

I za kraj još jednom zahvala navijačima.

"Zahvaljujem se navijačima što su došli u tolikom broju i što su nas podržali, bilo je fenomenalno. Stvarno smo se super proveselili, fenomenalan je osjećaj kada završi utakmica i možete pozdraviti navijače i kada ona uzvrati istom mjerom."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10810.11.2017. u 15:38
    samo sibaj te lopte na Perisa kao kod 2:0 i bit ces moj, Sime ;-)
    narada108