Nogomet

Englezi uzdižu Loftus-Cheeka: "On je sposoban za sve"

Mihaela Bradovski • subota, 11.11.2017.
Englezi uzdižu Loftus-Cheeka: "On je sposoban za sve"
Foto: EPA

Engleska i Njemačka remizirali su na Wembleyju bez pogodaka, a prvo ime susreta bio je engleski veznjak Ruben Loftus-Cheek koji je debitirao u dresu Engleske na najbolji način...

I Engleska i Njemačka iskoristili su dvoboj za pružanje prilike dijelu mladih igrača, a među petoricom debitanata kod Engleske istaknuo se Ruben Loftus-Cheek.

21-godišnji veznjak Chelseaja na posudbi u Crystal Palaceu odigrao je odličnu utakmicu i zasluženo je zaradio pohvale izbornika Garetha Southgatea.

"On ima puno vrhunskih atributa i zato smo ga uvrstili u početnu postavu. Vjerujemo u njega, ali i u ostale mlade igrače koji su dobili priliku."

Od prve minute krenuli su osim Loftus-Cheeka i Jordan Pickford i Tammy Abraham, a u drugom dijelu prve nastupe upisali su i Joe Gomez i Jack Cork.

"Nisam iznenađen njihovim nastupom, ono što su pokazivali u mlađim kategorijama, pokazali su i ovdje. To su igrači puni energije", dodaje Southgate, a prenosi BBC.

Loftus-Cheek u sredini terena igrao je uz Erica Diera i Jakea Livermorea i vrlo brzo pokazao kvalitetu.

"Bez obzira na svoju veličinu, snagu i kvalitetu, nije uvijek samopouzdan, ali ovdje mu je trebalo samo desetak minuta upoznavanja sa situacijom na terenu i nakon toga je rekao 'ja to mogu' i odigrao sjajnu utakmicu. On je sposoban za sve."

I sam Loftus-Cheek bio je zadovoljan nastupom.

"Bilo bi još bolje da smo pobijedili. Prava taktička utakmica i odlična prilika za nas mlađe igrače koji smo puno toga mogli naučiti. Izbornik mi je samo poručio da pružim sve od sebe, poznajem ga još iz reprezentacije do 21 godine, a puno je pomoglo i što su me svi igrači sjajno primili. Svjetsko prvenstvo je još daleko i imam puno vremena i toga za naučiti i popraviti. Nadam se da ću u konačnici pronaći mjesto među putnicima za Rusiju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!