Zimski sportovi

Fantastična Petra Vlhova slavila u prvom slalomu sezone

Slavko Boldin • subota, 11.11.2017.
Fantastična Petra Vlhova slavila u prvom slalomu sezone
Foto: Dejan Popek

Slovakinja Petra Vlhova nastavila tamo gdje je stala krajem prošle sezone u Aspenu. Već na prvom slalomu u finskom Leviju bacila je rukavicu izazova dosad nedodirljivoj Amerikanki Mikaeli Shiffrin te je u zbroju dvije vožnje bila najbolja skijašica danas.

Zanimljiv rasplet nazirao se već po završetku prve vožnje. Mikaela Shiffrin je vodila s 21 stotinkom prednosti ispred Slovakinje, dok je treće mjesto držala Šveđanka Frida Hansdotter, a četvrta je bila Švicarka Wendy Holdener, koja nije bila zadovoljna svojim nastupom.

Iako postava prve (kao ni druge) staze nije bila odveć zahtjevna, dvije najbolje Austrijanke, Bernardette Schild i Katharina Truppe nisu završile svoj nastup, uz još 14 skijašica od 71 na startu. Dojam je popravila Stephanie Brunner, koja je sa startnim brojem 53 na kraju osvojila osmo mjesto.

Uz Brunner, u drugoj vožnji profitirala je i mlada švicarska zvijezda koja dolazi - Melanie Meillard na petom mjestu. Sunarodnjakinja Holdener sjajno je odskijala drugu vožnju, no zbog lošije prve to je bilo dovoljno za treće mjesto.

Petra Vlhova je, nakon uvjerljivog prvog nastupa, u drugom skijala maestralno i s velikom prednošću preuzela vodstvo. Shiffrin je također bila na razini zadatka, no na kraju je nedostajalo deset stotinki.

Ovo je četvrta pobjeda za Slovakinju u Svjetskom kupu. U današnjoj utrci nije bilo hrvatskih predstavnica, a sutra u muškoj utrci nastupit će Matej Vidović, Istok Rodeš i Filip Zubčić.

Levi (FIN), slalom (Ž):
1. Petra Vlhova (SVK) 1:49.98
2. Mikaela Shiffrin (SAD) +0.10
3. Wendy Holdener (ŠVI) +1.35
4. Frida Hansdotter (ŠVE) +2.17
5. Melanie Meillard (ŠVI) +2.58
6. Lena Duerr (NJEM) +2.75
7. Anna Swenn-Larsson (ŠVE) +3.18
8. Stephanie Brunner (AUT) +3.20
9. Ana Bucik (SLO) +3.26
10. Marie-Michelle Gagnon (KAN) +3.48

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!