Košarka

Hrvatske košarkašice porazom otvorile nastup u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

Branimir Korać • subota, 11.11.2017.
Hrvatske košarkašice porazom otvorile nastup u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo
Foto: FaH

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija poražena je u Trnskom od Švedske u prvom susretu skupine H kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Šveđanke su u borbenom dvoboju odnijele pobjedu 57:54...

Favorizirana Švedska odnijela je pobjedu iz Trnskog slaveći protiv Hrvatske 57:54. Moglo je završiti i drugačije, Šveđanke su nudile barem produžetak u završnici, ali Hrvatska nije dobro reagirala i s krivim odlukama otišla je u poraz.

Iako su Šveđanke bile priličan favorit uoči ovog dvoboja, Hrvatska nije dopustila odvajanje i držala je utakmicu u neizvjesnosti do samog kraja. Uz bolje odluke u napadu moglo je biti i puno bolje s rezultatske strane, šteta jer Švedska uz svu svoju kvalitetu nije nadigrala Hrvatsku.

Hrvatska je vrlo dobro otvorila utakmicu i u četvrtoj minuti druge dionice vodila je s 29:20, no onda je uslijedila crna rupa i Švedska je serijom 13:0 do poluvremena preuzela kontrolu nad rezultatom.

U završnici susreta Švedska se uspjela odvojiti na 57:50, činilo se kako je prelomila susret, međutim Režan i Sandrić smanjuju na 57:54.

Tri napada nakon toga Hrvatska je imala za potpuno hvatanje priključka, sva tri puta išla je pod koš i nije prošla. Zadnjih sedam sekundi umjesto šuta za tri poena s kojim bi se izborio produžetak, Sandrić je odlučila gurnuti loptu pod koš za nedovoljnih dva poena, ali niti to nije prošlo i Švedska odnosi pobjedu 57:54.

U hrvatskom sastavu Marija Režan upisala je 19 poena i devet skokova, a Antonija Sandrić 17 poena i sedam skokova. Zahui je predvodila Švedsku s 18 poena i 17 skokova.

U drugom susretu skupine Italija je svladala Makedoniju 61:52, a sljedeći protivnik Hrvatskoj bit će Italija 15. studenog.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!