Nogomet

Rakitić: "Moramo odigrati svoju najbolju utakmicu"

hns.family • subota, 11.11.2017.
Rakitić: "Moramo odigrati svoju najbolju utakmicu"
Foto: hns.family

Dokapetan Vatrenih Ivan Rakitić najavio je sutrašnji okršaj s Grčkom u Pireju, na vrućem terenu na kojemu se Hrvatska nada potvrdi plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Reprezentacije Grčke i Hrvatske u nedjelju navečer odlučuju o putniku na svjetsku smotru u Rusiju, a Ivan Rakitić i suigrači u četvrtak su u Zagrebu stekli nemala tri pogotka prednosti.

"Svi koji poznaju nogomet znaju da nas čeka pakao, a osim toga igrao sam nedavno u Pireju s Barcelonom. Pritisak publike je ogroman. Lijepo je što smo pobijedili 4:1 u prvoj utakmici, no to nam sutra neće ništa značiti. Moramo zaigrati kao da tek počinje prva utakmica i moramo ići na pobjedu. Grčka će biti posebno motivirana, želi se iskupiti i dokazati da ono nije bilo njihovo pravo lice. Bit će teško, ali moramo biti čvrsti i držati se svoje igre. Treba još jednom dokazati da smo kvalitetniji od Grčke. Vjerujemo u sebe, ali treba se dokazivati iz utakmice u utakmicu, premda svatko ima i boljih i lošijih dana", poručio je dokapetan reprezentacije.

"Grčka je jako ozbiljna, uvijek je težak protivnik, no želimo uspjeti i plasirati se u Rusiju. Moramo skupiti glave i odigrati na maksimalnoj razini. Ne samo da moramo odigrati svoju najbolju utakmicu, nego baš ništa ne smijemo prepustiti slučaju i moramo biti spremni na sve što se može dogoditi na terenu. Poslije ovoga više nema uzvrata, ovo je zadnji korak do Svjetskog prvenstva, a i tamo želimo biti među najboljima. Kao i uvijek, dat ćemo sve od sebe", dodao je Rakitić.

Hrvatska je pri samom kraju kvalifikacija doživjela i smjenu na klupi - Antu Čačića zamijenio je Zlatko Dalić. Rakitić je istaknuo ulogu bivšeg izbornika i prokomentirao novosti pod novim izbornikom.

"Naša je dužnost prije svega zahvaliti bivšem izborniku i njegovom stožeru. S njima smo krenuli na ovaj put i oni su također dio ovih pobjeda. Naravno, svaki izbornik donosi novosti te je i Dalić došao s jasnim idejama. Krasi ga velika žar za nogometom, pravi je pobjednik i na nama je da ga pratimo. Maksimalno vjerujemo u njegov stožer, pozitivno smo krenuli i želimo da tako bude u budućnosti. Želimo da mu se pruži prilika te da s njime napravimo ovaj veliki korak. Nisu važne pozicije pojedinca, hoću li igrati desnog braniča ili ne igrati uopće, važan je samo uspjeh Hrvatske", zaključio je.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!