Tenis

Čilić: "Bio sam puno bolji u drugom i početkom trećeg seta, ali nekako se izvukao"

Branimir Korać • ponedjeljak, 13.11.2017.
Čilić: "Bio sam puno bolji u drugom i početkom trećeg seta, ali nekako se izvukao"
Foto: EPA

Marin Čilić propustio je veliku priliku za prvom pobjedom na ovogodišnjem ATP Finalsu. Imao je odličnu situaciju protiv Alexandera Zvereva, ali na kraju je izgubio sa 6:4, 3:6, 6:4...

Čilić je izgubio prvi set, ali nakon toga u narednih set i pol je dominirao, a stvari su krenule krivim smjerom kada nije iskoristio 0:30 kod 3:1 u trećem setu.

"Činjenica je da sam bio puno bolji u drugom setu i početkom trećeg, čak sam imao priliku otići na dupli break i 4:1 u trećem setu gdje bi priča bila potpuno završena. No on se tu uspio nekako izvući i pružiti si malu nadu za nastavak meča. Šteta, u tom gemu kod 3:2 imao sam 40:15, nisam to iskoristio na pravi način, pružio sam mu malu priliku i vratio se nazad. Odservirao je nakon toga dva sjajna gema, taj posljednji gem nije bio na vrhunskoj razini, on je potegnuo par lopti koje su ušle u teren i to je napravilo razliku. Razočaran sam zbog poraza."

Ovo nije prvi put da je Marin zakomplicirao meč, a ovaj put dopustio je protivniku potpuni preokret.

"Ljut sam na sebe jer mi se u zadnje vrijeme to već u nekoliko navrata događalo pri završetku setova ili mečeva. Htio sam biti maksimalno koncentriran i izvući maksimum iz svakog poena, ali na žalost dogodila mi se opet slična situacija. Pokušat ću iskoristiti ovaj meč za motivaciju više za naredna dva meča u skupini."

Prilika za prolaz u polufinale ostaje, neće biti lako, a Marin mora dobiti naredne mečeve u skupini protiv Jacka Socka i Rogera Federera ako misli proći dalje.

"Ovdje je malo drugačije nego na ostalim turnirima, u ovim trenucima već bih se pakirao i išao na drugi turnir. Moram ostati i dalje unutar turnira. Izanalizirat ćemo stvari koje su bile pozitivne u ovom meču kao i one koje nisu funkcionirale na najbolji način. Za sljedeći meč moram biti na dobroj razini, pozitivna stvar iz ovog poraza je da sam uspio uzeti set i nadam se da bi mi to moglo pomoći do kraja grupne faze."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!