Tenis

Rafael Nadal upisao poraz na startu ATP Finalsa i završio sezonu zbog problema s koljenom

Branimir Korać • utorak, 14.11.2017.
Rafael Nadal upisao poraz na startu ATP Finalsa i završio sezonu zbog problema s koljenom
Foto: EPA

Učinio je Rafael Nadal sve kako bi spreman dočekao nastup na ATP Finalsu, ali problemi s koljenom i vrlo naporan prvi meč ostavili su traga i nakon poraza od Davida Goffina završio je sezonu...

Nije bila nikakva tajna da Rafael Nadal nije potpuno spreman i da vodi bitku s vremenom kako bi se uopće pojavio u Londonu. Došao je i pokušao, ali nije išlo.

Možda bi čak i izdržao i nastavio s nastupom da prvi meč nije bio tako naporan i kompliciran. David Goffin mučio ga je dva sata i 40 minuta, Nadal je na kraju upisao i poraz te je na pressici nakon meča potvrdio kako neće moći više nastupati na ovogodišnjem turniru.

Umjesto njega uskočit će sunarodnjak Pablo Carreno Busta, a Nadalovo povlačenje skupinu Pete Sampras činio još slabijom, a ionako je u analizama proglašena znatno slabijom od one u kojoj su Čilić, Federer, Sock i Zverev.

Goffin je izuzetnom borbenošću došao do pobjede. U prvom setu Nadal se dva puta vraćao iz breaka zaostatka, ali u 13. igri pao je u završnici sa 7:5.

I u drugom setu Nadal je bio u teškoj poziciji. Goffin je kod 5:3 servirao za meč, nije to iskoristio. Zatim je propustio meč loptu kod 5:4, pa čak tri vezane kod 6:5 i na kraju izgubio u tie-breaku set sa 7:4.

Odluka je pala u trećem setu gdje je Goffin poveo s 4:1 uz dvostruki break, Nadal je vratio jedan izgubljeni servis, ali to je bilo sve.

U utorak na teren ponovno izlazi Marin Čilić koji od 15 sati igra važan dvoboj protiv Jacka Socka.

ATP Finals:
David Goffin - Rafael Nadal 7:6(5), 6:7(4), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!