Košarka

VIDEO: Bender odličan protiv Lakersa, Šarićeva večer za zaborav, Cavsi velikim preokretom do pobjede

Branimir Korać • utorak, 14.11.2017.
VIDEO: Bender odličan protiv Lakersa, Šarićeva večer za zaborav, Cavsi velikim preokretom do pobjede
Foto: EPA

Zanimljivo je noćas bilo u NBA ligi gdje je Dragan Bender odigrao jako dobru utakmicu protiv Los Angeles Lakersa. Ostali Hrvati nisu briljirali, a najveću minutažu unatoč lošem šuterskom nastupu imao je Dario Šarić...

Cleveland Cavaliersi velikim preokretom odnijeli su pobjedu iz New Yorka gdje su slavili 104:101 iako su bili u visokom zaostatku te se činilo da će upisati novi poraz. Međutim sjajnom igrom u posljednjoj dionici uspjeli su se vratiti i na kraju slaviti.

U trećoj dionici Knicksi su vodili s čak 73:50 te je sve govorilo kako će upisati pobjedu, no nakon što su Cavsi do kraja četvrtine smanjili na 75:61, otvorila se nada. U zadnjoj dionici briljirao je Kyle Korver koji je tu ubacio čak 19 poena, a Cavsi su samo u tih 12 minuta ubacili osam trica.

"Nismo odustajali i tražili smo način kako se vratiti u utakmici. Onda vidiš kako je Korver ušao u seriju, kako na parket ulazi LeBron James i odmah znaš da će dolazimo u valovima", istaknuo je nakon susreta Dwyane Wade.

James je susret završio s 23 poena, 12 asistencija i devet skokova dok je Kyle Korver dodao 21 poen i pet skokova. Ante Žižić nije ulazio. Kod Knicksa Tim Hardaway bio je na 28 poena, deset skokova i pet asistencija, a po 20 poena dodali su Kristaps Porzingis (sedam skokova) i Enes Kanter (16 skokova).

Lagan posao, baš kako se i očekivalo, imao je Washington koji je ugostio Sacramento i slavio sa 110:92. Kingsi su kratko izdržali, bili su ravnopravni jednu četvrtinu nakon čega je Washington podignuo ritam u obrani i preuzeo kontrolu nad susretom. Prednost je sve više rasla i Kingsi su tonuli u visok zaostatak. John Wall predvodio je Wizardse s 21 poenom i devet asistencija, a Marcin Gortat dodao je 18 poena i sedam skokova. Kod poraženih George Hill završio je sa 16 poena, a po 12 su dodali Zach Randolph (devet skokova) i Buddy Hield.

Golden State Warriorsi nastupili su bez Stephena Curryja, ali svejedno su stigli do pobjede protiv Orlando Magica 110:100. Curry je zbog lakše ozljede mišića propustio ovaj dvoboj, a vrlo dobro zamijenio ga je Shaun Livingston.

Početkom drugog poluvremena Golden State se odvojio i u posljednjih 12 minuta uspješno je održavao prednost. Magic je u završnici samo smanjio zaostatak i spriječio teži poraz.

"Znam da smo puni talenta i drago mi je da je tako. Možemo pobjeđivati i bez Stepha, KD-a, Draymonda ili Klayja jer imamo igrače koji u svakom trenutku mogu uskočiti i pomoći", kaže Steve Kerr.

Durant je predvodio Warriorse s 21 poenom, sedam skokova i osam asistencija, Green je dodao 20 poena i pet asistencija, a David West uhvatio je 11 skokova. Magic su predvodili Nikola Vučević s 20 poena i pet skokova, Evan Fournier sa 16 poena te Aaron Gordon s deset poena i deset skokova. Mario Hezonja za pet minuta ubacio je dva poena (1/1 za dva) uz dvije asistencije.

Bivši igrač Brosea Darius Miller pomogao je Pelicansima da izbjegnu neočekivani poraz protiv Hawksa. Ubacio je važne trice među kojima i onu za 106:104 nakon čega su se domaćini uspjeli obraniti i doći do pobjede. Miller je ubacio 21 poen (5/8 trica), E'Twaun Moore 24 poena, DeMarcus Cousins 22 poena uz 16 skokova i sedam asistencija, a Anthony Davis 13 poena uz deset skokova i sedam asistencija. Kod poraženih Kent Bazemore upisao je 22 poena uz sedam asistencija, a Tyler Cavanaugh 16 poena uz šest skokova.

Dragan Bender odigrao je odličnu utakmicu protiv Los Angeles Lakersa, ali Sunsi su svejedno izgubili. Bender je upisao career-high s 15 poena i šutom 6/8 iz igre (2/4 za tricu) te pet uhvaćenih skokova. Osim Bendera nije bilo pomoći s klupe, ostatak igrača šutirao je iz igre očajnih 2/23.

Zato su odličan posao odrađivali Devin Booker i TJ Warren koji su još jednom predvodili Phoenix, Booker s 36 poena, a Warren s 23 i osam skokova. 15 skokova uhvatio je Tyson Chandler.

Kod Lakersa priliku nije dobio Ivica Zubac, Jordan Clarkson ubacio je 25 poena dok su po 15 dodali Brook Lopez (deset skokova) i Kentavious Caldwell-Pope (devet skokova).

Još jedan odličan nastup Giannisa Antetokounmpa i pobjeda Bucksa. Ovaj put protiv Memphisa koji se pridružio nizu momčadi koje su teško branile Grka.

Bucksi su u prvom poluvremenu primili 65 poena, no u trećoj četvrtini podigli su obranu i dozvolili Memphisu samo 12 poena i to je bilo ključno. Poslije toga gosti se nisu potpuno oporavili i Bucksi su otišli do pobjede.

"U prvom poluvremenu bio je to šuterski trening, u drugom dijelu smo to zaustavili i bili puno koncentriraniji u obrani. Obrana je ta koja nam je donijela pobjedu", istaknuo je Jason Kidd.

Antetokounmpo je upisao 27 poena, devet skokova i sedam asistencija, a po 17 poena dodali su John Henson (osam skokova) i Khris Middleton. Kod gostiju Tyreke Evans ubacio je 27 poena i uhvatio šest skokova, Dillon Brooks dodao je 19 poena, a Marc Gasol 16 poena uz deset skokova i šest asistencija.

Timberwolvesi su došli do pobjede u gostima u Salt Lake Cityju gdje su slavili sa 109:98. Dobar nastup gostiju koji su lakoćom došli do pobjede, a Jazzeri su u završnici samo smanjili visok zaostatak. Karl-Anthony Towns ubacio je 24 poena uz 13 skokova, Jeff Teague dodao je 22 poena, Jimmy Butler 21 poen uz deset asistencija, a Taj Gibson 15 poena uz deset skokova. Kod poraženih Donovan Mitchell ubacio je 24 poena, Rodney Hood 16 poena, a Derrick Favors uhvatio je deset skokova.

Odlično otvaranje drugog poluvremena pomoglo je Blazersima na putu do pobjede protiv Nuggetsa. Posebno motiviran bio je Jusuf Nurkić koji se htio dokazati protiv bivše momčadi i odradio je dobar posao.

Nurkić je susret završio sa 17 poena, uputio je najviše pokušaja prema košu te uhvatio pet skokova. U velikoj želji ubilježio je i sedam izgubljenih lopti, ali uz CJ-a McColluma (17 poena) predvodio je strijelce Portlanda. Skakački ih je predvodio Noah Vonleh s deset skokova. Na drugoj strani po 18 poena i pet skokova upisali su Paul Millsap i Jamal Murray.

Dario Šarić nije imao svoj dan na gostovanju u Los Angelesu kod Clippersa, ali Philadelphia je ipak slavila. Šarić je na parketu proveo 34 minute, ali ubacio samo dva poena uz loš šut 1/3 za dva i 0/5 za tri poena. Tome je dodao tri skoka, dvije asistencije i dvije osvojene lopte.

Zato su neki drugi bili iznimno raspoloženi, prvenstveno Robert Covington s 31 poenom i šest skokova, Joel Embiid s 32 poena i 16 skokova te Ben Simmons s 22 poena i 12 skokova.

Clipperse su predvodili Lou Williams s 31 poenom, sedam skokova, šest asistencija i pet osvojenih lopti te Blake Griffin s 29 poena, šest skokova i pet asistencija.

NBA:
New York Knicks - Cleveland Cavaliers 101:104
Washington Wizards - Sacramento Kings 110:92
Golden State Warriors - Orlando Magic 110:100
New Orleans Pelicans - Atlanta Hawks 106:105
Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 93:100
Milwaukee Bucks - Memphis Grizzlies 110:103
Utah Jazz - Minnesota Timberwolves 98:109
Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 99:82
Los Angeles Clippers - Philadelphia 76ers 105:109

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!