Nogomet

VIDEO: Jedinak odveo Australiju na Svjetsko prvenstvo

Sportnet • srijeda, 15.11.2017.
VIDEO: Jedinak odveo Australiju na Svjetsko prvenstvo
Foto: EPA

Nakon utakmice bez pogodaka u Hondurasu, Australija je u drugoj utakmici morala ostvariti pobjedu. Izabranici Angelosa Postecogloua pobijedili su u Sydneyu sa 3:1 te tako izborili prolazak na svjetsku smotru u Rusiju sljedeće godine.

PIŠE: Jan Šneler

Prekrasno zdanje u Sydneyu bilo je do kraja ispunjeno navijačima Australije koji su došli vidjeti pobjedu svoje reprezentacije. Utakmica je krenula vrlo nervozno te je tako već u 3. minuti požutio australski branič Jurman. Australija je nastojala posjedom i kratkim dodavanjima doći do prilike za pogodak, a kako se i očekivalo Honduras je strpljivo čekao priliku iz polu kontri i kontri. Australci su mogli doći do pogotka u 36. minuti kada je Rogić pucao, međutim vratar Hondurasa je obranio njegov udarac. Poluvrijeme je pak zaključila jedna loša vijest. Zbog ozljede je igru morao napustiti jedan od najiskusnijih igrača Hondurasa, Izaguirre.

U nastavku utakmice, Australci su nošeni podrškom publike krenuli još ofenzivnije. Takav pristup im se isplatio te su u 54. minuti došli do vodstva. Slobodni udarac je izveo Jedinak, lopta je pogodila Henry Figueroa te promijenila smjer i ušla u gol. Honduras je mogao biti na koljenima već par minuta kasnije, međutim fantastičan udarac glavom australskog veterana Tima Cahilla odsjeo je na prečki.

Svaka nedoumica oko pobjednika razriješena je u 71. minuti. Acostu je lopta pogodila u ruku, sudac opravdano pokazao na bijelu točku, a Jedinak je bez problema pospremio loptu u mrežu. Taman kad se činilo da će utakmica završiti rezultatom 2:0, Palacios prilično glupo radi prekršaj u kaznenom prostoru. Jedinak postaje heroj nacije zabivši svoj treći pogodak na današnjoj utakmici. Honduras je u posljednjim sekundama utakmice ipak došao do počasnog pogotka, strijelac je bio Manuel Figueroa.

Napomenimo još kako će Australija biti smještena u četvrtu jakosnu skupinu pri izvlačenju skupina, 2. prosinca, što znači da može biti potencijalni suparnik hrvatske nogometne reprezentacije.

Dodatne kvalifikacije za SP

2. utakmica
Australija - Honduras 3:1 (1. utakmica: 0:0)

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Tko Gdje15.11.2017. u 22:33
    Jedinek, Jurman, Jurić i Rogić. Šteta
    Tko Gdje