Košarka

VIDEO: Bogdanović ponovno vrlo dobar, Šarića stao šut, Embiid odigrao utakmicu karijere s briljantnim učinkom

Branimir Korać • četvrtak, 16.11.2017.
VIDEO: Bogdanović ponovno vrlo dobar, Šarića stao šut, Embiid odigrao utakmicu karijere s briljantnim učinkom
Foto: EPA

11 utakmica bilo je noćas na rasporedu u NBA ligi, a priča večeri je Joel Embiid koji je uništavao čuvare u pobjedi Sixersa nad Lakersima. Najbolji od Hrvata bio je Bojan Bogdanović u pobjedi Pacersa...

Nakon dosta problematičnog ulaska u sezonu, Cleveland Cavaliersi stigli su do treće pobjede u nizu i to u gostima kod Charlotte Hornetsa sa 115:107. Ovo je čak sedma pobjeda u nizu Cavsa protiv Hornetsa i 11. u zadnjih 12 odigranih susreta dok Hornetsi kada imaju LeBrona Jamesa na suprotnoj strani pobjeđuju tek u svakoj sedmoj utakmici u prosjeku.

Ovdje je odluka pala u posljednjoj četvrtini gdje su Hornetsi izgubili korak s Clevelandom i nakon toga nisu se više uspjeli vratiti. Najbliže što su došli bilo je na šest poena zaostatka, ali nijednom nisu ušli u posjed zaostatka za Clevelandom.

"Naša obrana bila je fenomenalna. Imali smo odličan plan igre i dobro smo ga izvršili", rekao je James nakon susreta.

I ovaj put predvodio je Cavse s 31 poenom, šest skokova i osam asistencija dok je Kevin Love dodao 22 poena i deset skokova. Kod poraženih Michael Kidd-Gilchrist ubacio je 22 poena i uhvatio šest skokova dok je Kemba Walker bio na 20 poena, sedam asistencija i pet skokova.

Minnesota je prekinula niz loših nastupa i poraza u susretima sa Spursima. San Antonio je imao čak 12 uzastopnih pobjeda u međusobnim dvobojima, a taj niz prekinut je u Minneapolisu gdje su Timberwolvesi bili uspješniji s 98:86.

Ključna je bila druga dionica, nju je domaćin dobio čak s 39:19 i nakon toga nije više dopustio gostima potpuno približavanje. Dolazili su Spursi u nekoliko navrata na pet poena zaostatka, ali bliže od toga nije išlo. Karl-Anthony Towns tako je dobio lijep poklon za 22. rođendan.

"Ako želimo biti momčad kakva želimo biti, moramo pronalaziti put do pobjeda protiv ovakvih momčadi i sada, a i kasnije u doigravanju. Ovo je pokazatelj da smo na dobrom putu", smatra Towns.

Towns je susret završio s 26 poena i 16 skokova, a Jeff Teague dodao je 16 poena i šest asistencija. Spursi su ubacili najmanje poena ove sezone i uhvatili najmanje skokova, a predvodili su ih LaMarcus Aldridge s 15 poena i deset skokova te s po 13 poena Pau Gasol (osam skokova) i Patty Mills (pet asistencija).

Očekivano zanimljiv dvoboj odigrali su Bucksi i Pistonsi, dvije momčadi koje su vrlo dobro otvorile sezonu. Bucksi su odnijeli pobjedu 99:95 iako ovaj put Giannis Antetokounmpo nije bio najefikasniji u domaćoj momčadi, tek drugi put ove sezone.

U zanimljivom dvoboju momčadi su se izmjenjivale u vodstvu da bi u trećoj dionici Milwaukee uspio stvoriti razliku i pobjeći na 15 poena viška. Pistonsi se nisu predali, poravnali su na 84:84, imali u završnici i 93:93 da bi u završnici povukao Eric Bledsoe i odveo domaćina u sigurnije vode.

Odličnu utakmicu odigrao je Khris Middleton koji je upisao 27 poena, osam asistencija i šest skokova. "Igram agresivnije, primijetio sam to u zadnjih nekoliko utakmica. Mislim da mi je to nedostajalo ranije, ali razgovarao sam sa suigračima, trenerima, Kevinom Garnettom i svi su mi rekli da moram biti agresivniji. Bili su u pravu i sada se puno bolje osjećam", istaknuo je Middleton.

Antetokounmpo pratio je Middletona s 21 poenom i šest skokova, a John Henson dodao je deset poena i deset skokova. Kod Pistonsa Avery Bradley bio je na 28 poena i pet asistencija dok su po 13 poena dodali Tobias Harris i Andre Drummond (17 skokova).

Toronto Raptorsi bili su uspješni u New Orleansu gdje su upisali pobjedu 125:116. Efikasan dvoboj s obje strane završen je zasluženom pobjedom Toronta koji je šuterski bio raspoložen i iako je domaćin nominalno imao prednost u reketu, nije mu dopustio odlazak do pobjede.

Pelicansi su odlično krenuli i imali plus 14 u prvoj četvrtini, međutim već do kraja treće dionice Raptorsi su bili u potpunoj kontroli i oni su imali dvoznamenkastu prednost te su lakoćom priveli meč kraju.

Još jednom je šuterski bio raspoložen CJ Miles koji je odradio ponovno dobru utakmicu i ubacio pet trica. "Pun sam samopouzdanja. Imamo odličan protok lopte i suigrači me traže u dobroj poziciji. Ako me protivnik zaboravi i ostavi mi prostora, kaznit ću ga", tvrdi Miles.

DeMar DeRozan bio je najefikasniji kod Raptorsa s 25 poena, devet skokova i šest asistencija, Kyle Lowry dodao je 22 poena, 11 skokova i devet asistencija, a Jonas Valančiunas dodao je 21 poen i šest skokova. Kod domaćina DeMarcus Cousins ubacio je 22 poena uz devet skokova i pet asistencija, a Anthony Davis dodao je 19 poena i pet skokova.

Joel Embiid odigrao je utakmicu karijere, briljirao je protiv Los Angeles Lakersa i potvrdio kako ima predispozicije ući u elitno društvo centara kroz povijest lige ako ostane zdrav. Lakersi su mu bili savršen match-up, Brook Lopez svojom obranom ne može ga držati, Andrew Bogut je u godinama i s ozljedama daleko je od onog pravog, a kada bi Lakersi spuštali petorku, Embiid bi dominirao visinom i snagom. Tako je ovdje ubacio 46 poena uz 15 skokova, sedam asistencija i sedam blokada te postao prvi igrač s 40+7+7 još od Juliusa Ervinga iz 1982. godine.

Sixersi su slavili, a Dario Šarić još jednom šuterski nije briljirao. Za 33 minute ubacio je sedam poena (2/3 za dva, 1/7 za tri), tome je dodao šest skokova i tri blokade. 18 poena, deset asistencija, devet skokova i pet osvojenih lopti imao je Ben Simmons. Kod Lakersa nije bilo Ivice Zupca koji je prebačen u G-League u South Bay Lakerse, a LA su predvodili Brandon Ingram s 26 poena i 11 skokova, Kyle Kuzma s 24 poena i sedam skokova te Jordan Clarkson s 20 poena, šest skokova i pet asistencija. Bogut je uhvatio deset skokova.

Indiana Pacersi odnose vrijednu pobjedu s gostovanja kod Memphis Grizzliesa gdje su slavili sa 116:113. Dobar nastup gostiju koji su imali i 17 poena viška na početku zadnje dionice da bi domaćin uspio smanjiti zaostatak, ali ne i potpuno se vratiti u utakmicu.

Bojan Bogdanović odradio je dobrih 29 minuta i susret završio sa 16 poena (2/3 za dva, 4/6 za tri) i tri skoka, Darren Collison bio je najučinkovitiji s 30 poena i osam asistencija, a Victor Oladipo dodao je 21 poen i šest skokova. Kod domaćina Marc Gasol bio je na 35 poena, 13 skokova te po pet asistencija i blokada, a Tyreke Evans dodao je 18 poena, devet asistencija i šest skokova.

Wizardsi su očekivano slavili u gostima kod Miamija, no nisu imali lagan posao. Tek u zadnjoj dionici uspjeli su se odvojiti te doći do pobjede 102:93. Predvodili su ih John Wall s 27 poena i šest asistencija, Bradley Beal s 26 poena i sedam asistencija te Otto Porter s 12 poena i 13 skokova. Kod poraženih Goran Dragić bio je na 21 poenu, Dion Waiters 19 poena i pet asistencija, a Hassan Whiteside 14 poena i 21 skoku.

Mario Hezonja s Orlandom upisao je poraz na teškom gostovanju u Oregonu kod Portlanda. Hezonja je dobio sedam minuta i za to vrijeme promašio je jedan šut za tri poena te uhvatio skok i ukrao jednu loptu. Blazersi su na kraju slavili 99:94.

Predvodili su ih Damian Lillard s 26 poena, 11 skokova i sedam asistencija te CJ McCollum s 24 poena. Kod Orlanda Evan Fournier ubacio je 22 poena, Jonathon Simmons 16, a Nikola Vučević 11 uz deset skokova.

Knicksi se održavaju na omjeru iznad 50 posto, a novu pobjedu upisali su na dvom parketu protiv Jazzera sa 106:101. Jazzeri su na poluvremenu imali dvoznamenkastu prednost, ali u drugom dijelu domaćin je stigao do preokreta. Predvodili su ga Tim Hardaway s 26 poena, šest skokova i šest asistencija i Kristaps Porzingis s 22 poena i osam skokova. Kod poraženih Rodney Hood ubacio je 30 poena, Donovan Mitchell 19, a Derrick Favors uhvatio je deset skokova.

NBA:
Charlotte Hornets - Cleveland Cavaliers 107:115
Minnesota Timberwolves - San Antonio Spurs 98:86
Milwaukee Bucks - Detroit Pistons 99:95
New Orleans Pelicans - Toronto Raptors 116:125
Los Angeles Lakers - Philadelphia 76ers 109:115
Memphis Grizzlies - Indiana Pacers 113:116
Miami Heat - Washington Wizards 93:102
Portland Trail Blazers - Orlando Magic 99:94
Oklahoma City Thunder - Chicago Bulls 92:79
New York Knicks - Utah Jazz 106:101
Atlanta Hawks - Sacramento Kings 126:80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!