Košarka

Jelavić: "Nije lako pobijediti Italiju u gostima", Režan: "Drugo poluvrijeme bilo je na visokoj razini"

Branimir Korać • četvrtak, 16.11.2017.
Jelavić: "Nije lako pobijediti Italiju u gostima", Režan: "Drugo poluvrijeme bilo je na visokoj razini"
Foto: Marin Sušić

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija upisala je veliku pobjedu u gostima kod Italije koja je svladana 83:71 čime se Hrvatska iskupila za startni poraz protiv Švedske...

Pobjeda u Italiji puno znači i Hrvatska se tako vratila u igru u borbi za drugo mjesto nakon što je poražena na startu od Švedske. Izbornica Anđa Jelavić bila je očekivano zadovoljna nakon ove pobjede.

"Iznimno sam sretna, iza nas je jako teška utakmica. Dobro smo se pripremili i prvenstveno vjerovali u sebe. I u prošloj i u ovoj utakmici vidjela se velika želja što se vidi i po broju skokova u odnosu na protivnika. Igra iz Italije pokazuje da sve igračice igraju jedna za drugu. 18 asistencija pokazuju koliko su cure željele tu pobjedu. Mogu samo reći da sam presretna i čestitati svojim igračicama na odličnoj utakmici jer nije lako pobijediti Italiju u gostima."

Sjajnu utakmicu odradila je Marija Režan koja je upisala 35 poena i 13 skokova te potpuno nadigrala talijanske centre.

"Stvarno sam dobro igrala. Italija nema posebno jake centre pa je bilo dosta situacija koje sam mogla riješiti. Kasnije su se priključile i druge cure te da nije bilo njih, moji koševi ne bi značili ništa. Drugo poluvrijeme odradile smo kolektivno na visokoj razini i svaka cura dala je sve od sebe i u obrani i u napadu, ginule smo za svaku loptu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!