Tenis

Čilić: "Osjećam blago razočaranje, moramo vidjeti zašto je došlo do pada forme"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 16.11.2017.
Čilić: "Osjećam blago razočaranje, moramo vidjeti zašto je došlo do pada forme"
Foto: EPA

Marin Čilić završio je sezonu posljednjim mjestom u skupini na ATP Finalsu u Londonu i s tri poraza. Posljednji mu je nanio Roger Federer, a sva tri upisana su u tri seta...

Roger Federer potvrdio je prvo mjesto u skupini pobjedom protiv Marina Čilića koji nakon poraza nije bio razočaran.

"Vrlo pozitivan meč za mene unatoč porazu. Ušao sam sa željom za maksimalnom borbenosti i da pružim od sebe sve što mogu. Definitivno nije bilo lako nakon dva poraza i znajući da ne mogu dalje iz grupe, ali bio sam maksimalno koncentriran i odigrao prva dva seta na visokoj razini. Imao sam set prednosti i break loptu u drugom, osjećao sam da Federer ne igra najbolje i da je u tim trenucima frustriran, ali na žalost krajem drugog seta i početkom trećeg podignuo je razinu igre, ja sam izgubio koncentraciju i završilo je kako je završilo."

Čilić je u završnici sezone pao u formi i propustio je veliku priliku za skupljanje bodova i rast na ljestvici.

"Osjećam blago razočaranje, za kraj sezone došlo je do blagog pada forme i moram s ekipom raspraviti zbog čega je do toga došlo. Posebno u ovom važnom dijelu sezone gdje se moglo osvojiti stvarno puno bodova i mogao sam sezonu završiti čak na trećoj poziciji. Igra tijekom sezone bila je odlična, a ovi zadnji porazi nakon velikog vodstva možda će mi dobro doći za bolju pripremu za novu sezonu."

Ovosezonski cilj nije ispunio, ali zadovoljan je većim dijelom sezone.

"Jedan od ciljeva za ovu sezonu bio je završiti godinu među pet najboljih što nisam uspio iako me malo dijelilo od toga. Prije nekoliko tjedana došao sam do broja četiri što je stvarno veliki uspjeh, napredovao sam s igrom, vjerujem da mogu biti još bolji i konstantniji."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.11.2017. u 06:01
    Pa ti si cijelu svoju karijeru takav,jos to nisi skuzio nikad ni neces shvatiti stvarno si nevjerojatan,ili si toliko glup ili nisi realan sto se tice svojih mogucnosti ocito previsoko letiš i onda slijedi naglo prizemljenje kad shvatiš da zapravo mozes izgubiti,od bilo kojeg igraca na svijetu.
    Obrisan korisnik