Košarka

VIDEO: Odličan nastup Bogdanovića u preokretu Pacersa, Bender se za rođendan počastio dvoznamenkastim učinkom

Dario Dodić • subota, 18.11.2017.
VIDEO: Odličan nastup Bogdanovića u preokretu Pacersa, Bender se za rođendan počastio dvoznamenkastim učinkom
Foto: EPA

Zanimljivo je sinoć bilo na NBA parketima. Bojan Bogdanović odigrao je važnu rolu u velikom preokretu Indiana Pacersa protiv Detroit Pistonsa, a još impresivniji preokret ostvarili su Spursi protiv Thundera. LeBron James predvodio je Cavse do pobjede protiv Clippersa u produžetku, a dobar nastup ubilježio je i Dragan Bender, za 20. rođendan počastio se dvoznamenkastim učinkom i pobjedom...

22 koša prednosti imali su Detroit Pistonsi u gostima kod Indiana Pacersa u trećoj četvrtini nakon što su napravili seriju 20:2. Vodili su i na ulasku u posljednju dionicu igre, ali Pacersi su, prvenstveno sjajnim nastupom Lancea Stephensona, došli do velikog preokreta i pobjede 107:100. Stephenson je ubacio svih svojih 13 poena u posljednjoj četvrtini, a istaknuo se dalekometnom tricom s istekom napada kojom je dvije minute prije kraja Indiana povela 101:97.

Ključ preokreta Pacersa bio je sjajan tricaški učinak u posljednjoj četvrtini, od sedam pokušaja domaći su košarkaši ubacili šest: "Jednostavno sam tako jako želio pobjedu", rekao je Stephenson nakon velike pobjede Pacersa.

Važnu je rolu u pobjedi Pacersa imao i Bojan Bogdanović. Babo je na parketu proveo čak 35 minuta i za to vrijeme ubacio 15 koševa (3/6 za 2, 3/6 za 3) te dodao obrambeni skok i tri asistencije. Victor Oladipo predvodio je domaćine s 21 košem i 15 skokova, Young je dodao 18, Collison 16 koševa.

Kod gostiju valja istaknuti po 16 koševa Bradleyja i Jacksona te po 15 ubačaja Harrisa i Smitha.

Stvari idu na bolje za prvake Istoka, Cleveland Cavalierse, koji su nakon tri uzastopne pobjede na gostovanju upisali i domaću pobjedu protiv Los Angeles Clippersa, kojima je ovo deveti poraz u posljednjih deset nastupa. Slavili su Cavsi nakon produžetka 118:113, a zanimljivo je da niti jednom tijekom regularnog dijela susreta nisu bili u vodstvu.

NBA viceprvake predvodio je nevjerojatni LeBron James, na parketu je proveo 46 minuta i upisao 39 koševa (šut iz igre 17/26), 14 skokova i šest asistencija. Raspoložen je bio i Kevin Love s 25 poena i osam skokova, a bitnu je ulogu s klupe imao Dwyane Wade, veteran je ubacio 23 poena uz 11 skokova.

Ante Žižić bio je jedini igrač kod domaćina koji nije ulazio u igru.

Dvojac Griffin (23 koša, 12 skokova) - Jordan (20 koševa, 22 skoka) bio je najbolji kod posrnulih Clippersa.

Nevjerojatni San Antonio Spursi još su jednom potvrdili da ih se nikad ne treba otpisivati. Kod kuće su protiv Oklahoma City Thundera bili 23 koša u zaostatku, ali su u konačnici došli do pobjede 104:101.

Ovo nije prvi put ove sezone da su Thunderi prokockali dvoznamenkastu prednost: "Znao sam da će napraviti seriju, ali nemam osjećaj da su ovo postigli zato što smo se opustili i uljuljkali u lažni osjećaj sigurnosti", rekao je trener Thundera Billy Donovan.

"Bila je ovo dobra pobjeda. Momci su zadržali sjajan stav, fokusirali se na košarkaške postulate i stvari su se okrenule u njihovom smjeru", kazao je domaći strateg Gregg Popovich.

Domaćine je do pobjede predvodio sjajni LaMarcus Aldridge s 26 poena i devet skokova. 17 poena u pobjedu je ugradio Danny Green, 14 koševa i osam skokova dodao je Pau Gasol.

Carmelo Anthony s 20 je koševa predvodio Thundere, dok je Paul George uz slabih 5/16 iz igre ubacio 18 poena. Russell Westbrook zaustavio se na 15 koševa, devet skokova i devet asistencija.

U trećem međusobnom ogledu ove sezone Phoenix Sunsi su prvi put uspjeli svladati Los Angeles Lakerse. U gostima kod Lakersa Sunsi su na krilima sjajnog Devina Bookera došli do pobjede 122:113.

Booker je u gostujuću pobjedu ugradio 33 koša, a sjajan je bio i Alex Len sa 17 koševa i 18 skokova. Za 20. rođendan jako dobrim se nastupom počastio i Dragan Bender, odigrao je 25 minuta i ubilježio deset koševa (1/2 za 1, 0/3 za 2, 3/4 za 3), pet skokova, dvije asistencije i blokadu.

Rookie Kyle Kuzma bio je najbolji kod Lakersa s 30 koševa i deset skokova. Brook Lopez dodao je 19 poena i deset skokova, Brandon Ingram se zaustavio na 17 koševa.

Washington Wizardsi su u srijedu svladali Miami Heat u gostima, u sinoćnji, domaći dvoboj s istim protivnikom ušli su s četiri uzastopne pobjede, no do pete nisu došli. Miami je bio bolji tijekom čitavog susreta, ali je prednost umalo prokockao, u tijesnoj završnici gosti su slavili 91:88.

Ključ pobjede Heata bila je slaba noć Johna Walla, koji je susret završio s bolnim koljenom i samo osam poena.

Najbolji kod gostiju bio je Hassan Whiteside s 22 koša i 16 skokova, a 20 je koševa s klupe pridodao James Johnson.

Bradley Beal je s 26 koševa i deset skokova bio najbolji kod Wizardsa, ali je u završnici propustio donijeti izjednačenje ili čak pobjedu domaćima. Dvoznamenkasti su učinak još imali Porter Jr. (12 koševa) i Gortat (11 koševa, 13 skokova).

NBA, rezultati:
Washington - Miami 88:91
Indiana - Detroit 107:100
Cleveland - L.A. Clippers 118:113p
Brooklyn - Utah 118:107
Toronto - New York 107:84
Chicago - Charlotte 123:120
San Antonio - Oklahoma City 104:101
Dallas - Minnesota 87:111
Sacramento - Portland 86:82
Denver - New Orleans 146:114
L.A. Lakers - Phoenix 113:122

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!