Rukomet

Podravkin oproštaj od Europe pobjedom, Viborg lakoćom do prolaza

Mihaela Bradovski • subota, 18.11.2017.
Podravkin oproštaj od Europe pobjedom, Viborg lakoćom do prolaza

Rukometašice Podravke oprostile su se od Europe pobjedom u uzvratnom susretu trećeg pretkola EHF kupa protiv Viborga. U Koprivnici su odnijele pobjedu 21:20, ali nisu bile niti blizu prolazu dalje...

Sve je bilo jasno već nakon prvog dvoboja u Danskoj, Viborg je tamo slavio s ogromnih 32:17 i Podravka je u drugom susretu htjela samo pokazati da je ta razlika bila prevelika.

Nitko se u Koprivnici nije zanosio prolazom i čudom, želja je bila pružiti što jači otpor i pobjedom završiti europsku sezonu. Koprivničanke su u tome uspjele i s 21:20 svladale su Dankinje.

Kao i u prvom susretu napadački je najraspoloženija bila Marijeta Vidak, no za razliku od tog dvoboja gdje je postigla 11 od 17 pogodaka Podravke, ovdje je zabila sedam golova i imala veću podršku suigračica. Ponovno je na vratima dobra bila Ivana Kapitanović i gošće su postigle samo 20 golova.

Osim Vidak istaknula se i Ivana Dežić koja je postigla pet golova, a kod Viborga najučinkovitija bila je Ann Grete Norgaard koja je postigla šest golova.

Podravka je tako završila s europskim nastupom i potpuno se okreće domaćim obavezama gdje će pokušati uzeti trofeje.

FOTO - Ivo Čičin-Mašansker, RK Podravka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!