Košarka

VTB: Iznenađujući poraz Himkija protiv Zenita, drama u Minsku

Sportnet • nedjelja, 19.11.2017.
VTB: Iznenađujući poraz Himkija protiv Zenita, drama u Minsku
Foto: EPA

Himki je na svom terenu poražen od Zenit St. Petersburga 66:76 što im je već drugi ove sezone nakon svega šest odigranih utakmica. U Minsku, nakon drame na samom kraju, Saratov odnio pobjedu...

AUTOR: Jan Šneler

U Novgorodu, domaćin se prilično lako nosio protiv protivnika iz Estonije. Vrlo mirno su gradili svoju igru i malo po malo povećavali prednost. Već u drugoj četvrtini prelomili su utakmicu i kasnije je samo bilo pitanje kolika će ukupna razlika biti.

Pred ulazak u posljednjih deset minuta ta je razlika došla do ogromnih 27 koševa, Novgorod je vodio 81:54. Na samom kraju su malo i povećali prednost te je konačni rezultat bio 103:85. Kod domaćih najefikasniji su bili Gubanov s 20 koševa i Odum koji je upisao 17 koševa, pet skokova i sedam asistencija. Gostima nije pomoglo niti 29 koševa koje je upisao Briscoe.

Zanimljivu utakmicu mogli smo pratiti u Minsku. Utakmica koju je kontrolirao Saratov međutim u kojoj do samoga kraja nije bilo moguće precizno odrediti pobjednika. Na početku druge četvrtine, gosti su poveli 14 razlike međutim pred kraj poluvremena Tsmoki je smanjio prednost na svega šest koševa razlike.

U drugom dijelu također nije nedostajalo uzbuđenja. Na seriju gostiju 8:0, domaći vraćaju istom. Kada god bi se Saratov malo odvojio, Minsk bi uzvratio i doveo utakmicu gotovo pa u egal. U posljednju četvrtinu ušlo se s prednošću Saratova od sedam koševa. Pokušavali su se domaći vratiti i povesti, međutim niti dolazak na 72:73 pet minuta prije kraja niti izjednačujući koš za 82:82 14 sekundi prije kraja im nije bilo dovoljno. Možda čak i zasluženo jer su cijelu utakmicu vodili, u zadnjim sekundama utakmice Frazier je pogodio tricu i postavio konačni rezultat, 85:82 za goste iz Saratova.

Kod gostiju osim heroja Fraziera koji je postigao 16 koševa, istaknimo još i Clarkea koji je upisao 24 koša, devet asistencija i četiri skoka. U momčadi Minska, najbolji pojedinac bio je Czerapowicz s 21 poenom.

Veliko iznenađenje priredio je Zenit u gostima kod Himkija. Iako su domaćini bili veliki favoriti, neobjašnjiv pad krajem prve i početkom druge četvrtine koštao ih je pete pobjede u natjecanju. Tri minute do kraja prve četvrtine, Šved je pogodio tricu za vodstvo domaćih 17:11. Od tog trenutka, od vodstva od šest razlike, Himki je postao neprepoznatljiv.

U drugoj četvrtini, nakon tri minute igre, Zenit je vodio 34:19, što znači da je napravio nevjerojatnu seriju od 23:2. Trudili su se domaći stići ih međutim, vrlo je teško pronaći pravu igru kada gostujuća ekipa fantastično igra a uz to ima i ogromnu prednost. Uspjeli su smanjiti zaostatak na poluvremenu, na podnošljivijih devet koševa, međutim već pri ulasku u zadnju četvrtinu gubili su ponovno s 12 koševa razlike.

Uspjeli su se domaći vratiti na nekoliko koševa zaostatka međutim nesportski prekršaj koji je sviran Thomasu ponovno je omogućio veće vodstvo gostima koji su na koncu slavili 76:66. Kod Himkija najviše koševa je postigao Šved, 34, ali isto tako treba reći iz čak 23 pokušaja. Kod gostiju najbolji su bili Kuric sa 17 poena te Karašev s 12 poena.

VTB:
Nižnji Novgorod - Kalev 103:85
Tsmoki Minsk - Saratov 82:85
Himki - Zenit 66:76

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!