Tenis

Wimbledonska pobjednica iz 1998. godine preminula nakon teške bolesti

Branimir Korać • ponedjeljak, 20.11.2017.
Wimbledonska pobjednica iz 1998. godine preminula nakon teške bolesti
Foto: EPA

Legendarna češka tenisačica Jana Novotna preminula je u nedjelju nakon dugačke i teške bolesti, mjesec dana nakon proslavljenog 49. rođendana...

Čehinja Jana Novotna izgubila je bitku s bolesti i preminula je nakon teške borbe s karcinomom. Novotna je jedna od rijetkih tenisačica koje su bile u najužem vrhu i u singlu i u paru, dugo je bila prva igračica svijeta u konkurenciji parova uz osvojenih čak 12 Grand slam titula.

U singlu je bila druga igračica svijeta nakon što je osvojila svoju jedinu grand slam titulu u singlu 1998. godine kada je u finalu Wimbledona bila bolja od Nathalie Tauziat.

Iza sebe ostavila je i finale Australian Opena 1991. godine gdje je poražena od Monike Seleš te dva finala Wimbledona kada je gubila od Steffi Graf i Martine Hingis.

Na Olimpijskim igrama u Atlanti osvojila je broncu u singlu i srebro u paru, a srebro u parovima ima i iz Seoula.

Ukupno je u karijeri 40 puta igrala finale u singlu te osvojila 24 titule, posljednju 1999. godine kada je u Hannoveru svladala Venus Williams.

Bila je to ujedno i njezina posljednja sezona u karijeri, a zauvijek ćemo je pamtiti po odličnoj servis volej igri s kojom je i imala najviše uspjeha u Wimbledonu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.11.2017. u 22:55
    R.I.P
    Obrisan korisnik
  • rios21.11.2017. u 14:27
    Moja naj tenisačica uz navratilovu i Mauresmo :-(
    rios