Košarka

Kvalifikacije za SP: Amerikanci slavili protiv Portorika, Scola predvodio Argentince

Branimir Korać • petak, 24.11.2017.
Kvalifikacije za SP: Amerikanci slavili protiv Portorika, Scola predvodio Argentince
Foto: EPA

Američke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo otvorene su s četiri susreta u kojima su favoriti bili uspješni. SAD je slavio u gostima kod Portorika, a najuvjerljiviji bili su Argentinci protiv Paragvaja...

Argentinci su u La Rioji rutinskom pobjedom protiv Paragvaja otvorili američke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Nije bilo nikakvih problema za favoriziranog domaćina koji je vrlo brzo stigao do dvoznamenkaste prednosti, a potpuno je razbio Paragvajce početkom drugog dijela.

Sjajnu utakmicu odigrao je Luis Scola koji je za 26 minuta ubacio 22 poena, uhvatio 11 skokova i podijelio šest asistencija, a Lucio Redivo dodao je 16 poena. Kod Paragvaja Gabriel Peralta ubacio je 14 poena, a Adolfo Lopez dodao je 11 poena.

Meksikanci su upisali pobjedu protiv Kube 72:66, a do nje su došli nešto teže od očekivanog. Kubanci nisu dopustili neko značajno odvajanje, a na poluvremenu imali su čak i vodstvo koje je brzo u drugom dijelu "isparilo". U konačnici domaćin je tim preokretom u trećoj dionici stigao do vodstva koje više nije ispuštao.

Prvo ime susreta bio je Hector Hernandez s 23 poena i osam skokova, a Juan Toscano dodao je 15 poena i 11 skokova. U kubanskim redovima Javier Justiz Ferrer ubilježio je 25 poena i 19 skokova, a Jasul Rivera Fernandez ubacio je 13 poena.

Amerikanci su krenuli u kvalifikacije pobjedom protiv Portorika 85:78 u zanimljivom dvoboju u kojem su Portorikanci pali tek u nastavku susreta. Amerikanci u ovim kvalifikacijama nastupaju s igračima iz G-League i bilo je za očekivati da se neće baš prošetati kroz Portoriko. Tek u posljednjoj dionici gosti su se uspjeli malo odvojiti i doći do prednosti koja im je osigurala mirniju završnicu.

Po 17 poena kod SAD-a postigli su Reggie Hearn (osam skokova) i Jameel Warney (11 skokova), a kod Portorika Angel Vassallo je ubacio 16 poena, Angel Rodriguez Tricoche 15 poena uz osam skokova dok je Ricardo Sanchez dodao 11 poena i pet skokova.

Uspješni su bili i Urugvajci koji su ugostili Panamu i upisali pobjedu 86:73. Odigrali su dobru utakmicu, posebno na početku drugog poluvremena koje su otvorili velikom serijom i s 34:12 dobili tu dionicu.

Predvodili su ih Esteban Batista s 21 poenom i deset skokova, a Gustavo Barrera je dodao 17 poena i osam asistencija. U panamskom sastavu Jaime Lloreda je ubacio 13 poena, Jamaal Levy dodao je 11 poena, a Ernesto Oglivie dodao je deset poena i šest skokova.

Američke kvalifikacije:
Argentina - Paragvaj 96:63
Meksiko - Kuba 72:66
Portoriko - SAD 78:85
Urugvaj - Panama 86:73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!