Tenis

Goffin i Tsonga do uvjerljivih pobjeda na otvaranju Davis Cup finala

Branimir Korać • petak, 24.11.2017.
Goffin i Tsonga do uvjerljivih pobjeda na otvaranju Davis Cup finala
Foto: EPA

Nakon prvog dana finala Davis Cupa nitko nije stekao prednost, David Goffin donio je bod Belgiji, a Jo-Wilfried Tsonga Francuskoj...

Vrlo uvjerljivim nastupima David Goffin i Jo-Wilfried Tsonga donijeli su svojoj reprezentaciji po bod prvog dana finala Davis Cupa.

Goffin je otvorio finalni vikend u Lilleu odličnim nastupom protiv Lucasa Pouillea, potvrdio je visoku formu i slavio u tri seta. Za samo dva seta svladao je domaćeg igrača sa 7:5, 6:3, 6:1.

Najbolji belgijski tenisač u zadnje vrijeme igra odlično, a tako je nastavio i u Lilleu gdje nije dopustio Pouilleu nijednu break priliku.

Francuz je dosta griješio, imao je 45 neprisiljenih pogrešaka dok je upisao samo 21 winner. Goffin je to znao kazniti te donio prvi bod svojoj reprezentaciji.

Francuska se vratila u igru u sljedećem meču i to očekivano. Jo-Wilfried Tsonga nadigrao je za manje od dva sata Stevea Darcisa i slavio također bez izgubljenog seta.

I ovdje poraženi nije uspio doći niti do jedne break prilike dok je Tsonga bio vrlo opasan i na reternu te je čak šest puta oduzimao servis Darcisu.

Subota donosi dvoboj parova, a odluka o osvajaču Davis Cupa past će u nedjelju.

Finale, Davis Cup:

Francuska - Belgija 1:1

Lucas Pouille - David Goffin 5:7, 3:6, 1:6
Jo-Wilfried Tsonga - Steve Darcis 6:3, 6:2, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!