Košarka

VIDEO: Spursi iskoristili poklon u rasporedu, Dirk srušio Thundere, "dizelaš" Curry predvodio Warriorse

Dario Dodić • nedjelja, 26.11.2017.
VIDEO: Spursi iskoristili poklon u rasporedu, Dirk srušio Thundere, "dizelaš" Curry predvodio Warriorse
Foto: EPA

Trener Spursa Gregg Popovich objeručke je prihvatio poklon u rasporedu i laganu pobjedu kod Charlotte Hornetsa, Warriorsi su upisali novu pobjedu bez Duranta i Greena, dok je Dirk Nowitzki najboljim učinkom sezone srušio Oklahoma City Thunder...

San Antonio Spursi bez većih su problema došli do gostujuće pobjede protiv neraspoloženih Charlotte Hornetsa. Laganu je utakmicu i očekivao trener Spursa Gregg Popovich jer su se večer prije Hornetsi namučili protiv Cleveland Cavaliersa. Na kraju su Spursi slavili 106:86 protiv šuterski neraspoloženih Hornetsa.

"Bio je to vrlo težak put za Hornetse. Rekao bih da u suštini ovo nije pošteno prema njima. Vratiti se iz Clevelanda tako kasno, a zatim igrati ranu utakmicu idući dan, to je vrlo teško. Svi mi mrzimo kada nam se događaju takve stvari, večeras nam se posrećilo", rekao je Popovich.

LaMarcus Aldridge i Pau Gasol predvodili su Spurse do pobjede, obojica su postigla po 17 koševa i sedam skokova. Rudy Gay dodao je 15 poena, Kyle Anderson 14 uz rekordnih pet ukradenih lopti, Hornetsi sinoć nisu imali šanse.

Kod domaćina valja istaknuti 18 koševa Kembe Walkera, koji je na kratko morao napustiti parket zbog ozljede ramena, ali na sreću domaćih navijača ubrzo se vratio. Jeremy Lamb dodao je 12 poena, Dwight Howard deset uz 11 skokova.

Portland Trail Blazersi stigli su do 12. pobjede u sezoni, u gostima kod Washington Wizardsa slavili su 108:105. Sjajnu su završnicu odigrali gostujući košarkaši. Imali su Wizardsi 17 koševa prednosti u posljednjoj četvrtini, vodili su sedam koševa razlike minutu i pol prije kraja, ali na krilima sjajnog C.J.-a McColluma Trail Blazersi su preokrenuli susret u svoju korist i upisali pobjedu.

Damian Lillard predvodio je Portland s 29 koševa, dok je McCollum 24 od svojih 26 koševa postigao u drugom poluvremenu, uključujući neke ključne koševe u završnici. Jusuf Nurkić u pobjedu je ugradio 17 koševa, pet skokova, četiri asistencije i tri blokade.

U izostanku Walla Bradley Beal je preuzeo većinu toga na svoja ramena kod Wizardsa, predvodio je momčad s 26 koševa i sedam asistencija, ali je u završnici promašio dva važna šuta. Otto Porter Jr. dodao je 24 poena uz deset skokova.

Sjajnom predstavom u drugom poluvremenu Houston Rocketsi došli su do pobjede protiv New York Knicksa na svom parketu. Predvođeni Jamesom Hardenom Rocketsi su sa 117:102 stigli do 15. pobjede u sezoni.

Harden je ubacio 37 poena i dodao deset asistencija, dok je Ryan Anderson s klupe ubilježio 17 poena i sedam skokova. Koš manje ubacio je Ariza, dok se Chris Paul istaknuo asistencijama (13), ali i slabim šutom (2/12 iz igre za šest poena).

Knicksi su igrali bez ozlijeđenog Porzingisa, predvodio ih je Michael Beasley s 30 koševa i osam skokova. Kyle O'Quinn dodao je 20 poena i 15 skokova.

Golden State Warriorsi stigli su do nove pobjede bez Kevina Duranta i Draymonda Greena. Na svom su se parketu gotovo do poluvremena mučili protiv New Orleans Pelicansa, ali su na kraju slavili 110:95.

Warriorsi su proradili kad je proradio Steph Curry. Iako je promašio prvih deset šuteva, Curry je nastavio forsirati, pronašao šut i s 27 poena i šest asistencija predvodio domaćine. Klay Thompson odigrao je još jednu odličnu partiju, ubacio je 24 poena.

Anthony Davis je s 30 koševa i 15 skokova predvodio Pelicanse, 24 koša, šest skokova i šest asistencija dodao je Jrue Holiday.

Da je nešto trulo u Oklahoma City Thunderima jasno je već neko vrijeme. Sinoć su u gostima kod slabašnih Dallas Mavericksa upisali 11 poraz ove sezone. Mavsi su do pete pobjede sezone stigli na krilima raspoloženog Dirka Nowitzkog, slavili su 97:81.

Dirk je najboljim učinkom sezone vodio Maverickse do pobjede, Nijemac je u 22 minute na parketu upisao 19 koševa. 15 je dodao Dennis Smith Jr., po 12 koševa ubilježili su Barnes (12 skokova) i Matthews.

Russell Westbrook je s 28 koševa, 12 skokova i devet asistencija predvodio Thundere, Carmelo Anthony dodao je 16 koševa, niti jedan drugi igrač gostiju nije bio dvoznamenkast.

Milwaukee Bucksi nisu imali šansi protiv tricaški raspoloženih Utah Jazzera u Salt Lake Cityju. Domaćini su pogodili 18 trica, što im je najbolji učinak ove sezone, te su upisali pobjedu 121:108.

Utah je do pobjede predvodio Donovan Mitchell s 24 poena, dok je Rodney Hood pridodao 21 poen s klupe. Derrick Favors ubacio je 16 koševa, a Joe Ingles 15 uz devet asistencija.

Giannis Antetokounmpo je s 27 koševa i 13 skokova bio najbolji kod Bucksa, Malcolm Brogdon dodao je 19 poena, Eric Bledsoe 18.

NBA, rezultati:
Philadelphia - Orlando 130:111
Charlotte - San Antonio 106:86
Washington - Portland 105:108
Atlanta - Toronto 78:112
Indiana - Boston 98:108
Houston - New York 117:102
Golden State - New Orleans 110:95
Dallas - Oklahoma City 97:81
Utah - Milwaukee 121:108
Sacramento - L.A. Clippers 95:97

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!