Automoto

Valtteri Bottas pobjednički prošao kroz Abu Dhabi, Hamilton drugim mjestom zaključio šampionsku sezonu

Petar Jenjić • nedjelja, 26.11.2017.
Valtteri Bottas pobjednički prošao kroz Abu Dhabi, Hamilton drugim mjestom zaključio šampionsku sezonu
Foto: EPA

Valtteri Bottas pobjednik je posljednje utrke sezone Formule 1 vožene u Abu Dhabiju. Finski vozač startao je s pole-positiona, vodio kroz veći dio utrke i slavio ispred momčadskog kolege Lewisa Hamiltona koji je drugim mjestom zaključio novu šampionsku sezonu...

Posljednja utrka ove godine u Formuli 1 vožena je u Abu Dhabiju gdje je do treće pobjede u sezoni, a prve od srpnja, stigao Finac Valtteri Bottas ispred Britanca Lewisa Hamiltona. Finac je tako momčadskog kolegu spriječio od savršenog završetka još jedne šampionske sezone. Podsjetimo, Hamilton je još nakon Velike nagrade Meksika potvrdio četvrti naslov svjetskog prvaka.

Bottas je startao s pole-positiona, vodio je gotovo cijelu, ne pretjerano zanimljivu, utrku, i zasluženo došao do pobjede. Iako je pobjednički ušao u cilj, Finac je sezonu ipak zaključio na ukupnom trećem mjestu iza Sebastiana Vettela koji je u današnjoj utrci osvojio istu poziciju.

Hamilton je kroz veći dio utrke držao pritisak na svog momčadskog kolegu, posebno nakon zaustavljanja u boksu, ali nedovoljno za prelazak ispred drugog Mercedesovog bolida. Britanac je u konačnici utrku zaključio s nešto manje od četiri sekunde zaostatka.

Četvrto mjesto osvojio je drugi Ferrarijev vozač Kimi Raikkonen, dok je peti u cilj stigao Max Verstappen. Njegov momčadski kolega Daniel Ricciardo treći je puta u četiri utrke bio prisiljen odustati zbog kvara. Bilo je ukupno 17. odustajanje Red Bulla u sezoni.

Današnji pobjednik je nakon utrke rekao: "Nakon slabog otvaranja drugog dijela sezone bilo mi je važno danas doći do pobjede. Radio sam jako puno na nedostacima i bio sve bolji i bolji u svemu. Nakon ovakvog vikenda, pole-positiona i pobjede, ne mogu biti sretniji".

Velika nagrada Abu Dhabija:
1. Valtteri Bottas (Mercedes) 1:34:14.063
2. Lewis Hamilton (Mercedes) +3.899
3. Sebastian Vettel (Ferrari) +19.330
4. Kimi Raikkonen (Ferrari) +45.386
5. Max Verstappen (Red Bull) +46.269
6. Nico Hülkenberg (Renault) +85.713
7. Sergio Perez (Force India) +92.062
8. Esteban Ocon (Force India) +98.911
9. Fernando Alonso (McLaren-Honda)
10. Felipe Massa (Williams)

Ukupni poredak:
1. Lewis Hamilton 363
2. Sebastian Vettel 317
3. Valtteri Bottas 305
4. Kimi Raikkonen 205
5. Daniel Ricciardo 200

Konstruktori:
1. Mercedes 668
2. Ferrari 522
3. Red Bull 368
4. Force India 187
5. Williams 83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!