Zimski sportovi

Mikaela Shiffrin se vratila na tron u Killingtonu, Popović 44.

Slavko Boldin • nedjelja, 26.11.2017.
Mikaela Shiffrin se vratila na tron u Killingtonu, Popović 44.
Foto: EPA

Sjajna Amerikanka trebala je četiri utrke da ostvari prvu pobjedu u Svjetskom kupu ove sezone. U današnjem slalomu na domaćem tlu u Killingtonu napravila je to u svom prepoznatljivom stilu, s više od sekunde i pol prednosti ispred konkurencije.

Nakon što joj je u prvom slalomu u Leviju pobjedu u tijesnom obračunu uzela Slovakinja Petra Vlhova, Mikaela Shiffrin danas joj je "uzvratila udarac" i ostavila ju na drugom mjestu sa 1.64 sekundi zaostatka. Treće mjesto zauzela je Austrijanka Bernardette Schild.

Već u prvoj vožnji 22-godišnja Amerikanka napravila je razliku. Švicarka Wendy Holdener zaostajala je 89 stotinki, Schild je držala treće mjesto ispred Fride Hansdotter i Petre Vlhove. Ponovno je sjajnu vožnju imala mlada Švicarka Melanie Meillard, no pred ciljem je izgubila koncentraciju i odustala.

U drugoj vožnji najviše su profitirale Austrijanka Katharina Gallhuber s brojem 38 na sedmom mjestu te Švicarka Denise Feierabend koja je s 21. startne pozicije na kraju za postoljem zakasnila za četiri stotinke.

Vlhova je nakon lošije prve puno bolje odvezla drugu vožnju. Hansdotter se uz nekoliko grešaka morala zadovoljiti petim mjestom, a izrazito agresivan pristup nije se isplatio Wendy Holdener, koja je praktički odustala već prije prvog prolaza. Shiffrin je pobjedu potvrdila najboljim vremenom druge vožnje.

Naša predstavnica Leona Popović nije se iskaza u Killingtonu. Dobre vožnje s Nor-Am utrka nije uspjela prenijeti u Svjetski kup pa je, nakon jučerašnjeg 43. mjesta u veleslalomu, danas zauzela 44. poziciju u prvoj vožnji s više od pet sekundi zaostatka za Shiffrin. Skijašice sljedećeg vikenda očekuju utrke brzih disciplina u Lake Louiseu.

Killington (SAD), slalom (ž):
1. Mikaela Shiffrin (SAD) 1:40.91
2. Petra Vlhova (SVK) +1.64
3. Bernardette Schild (AUT) +2.67
4. Denise Feierabend (ŠVI) +2.70
5. Frida Hansdotter (AUT) +2.78
6. Anna Swenn Larsson (ŠVE) +3.03
7. Katharina Gallhuber (AUT) +3.30
8. Chiara Costazza (ITA) +3.60
9. Marina Wallner (NJE) +3.63
10. Michelle Gisin (ŠVI) +3.64
10. Emelie Wikstroem (ŠVE) +3.64
...
44. Leona Popović (HRV)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!