Košarka

VIDEO: Još jedan odličan nastup Bogdanovića, Šariću poraz protiv Cavaliersa

Branimir Korać • utorak, 28.11.2017.
VIDEO: Još jedan odličan nastup Bogdanovića, Šariću poraz protiv Cavaliersa
Foto: EPA

Bojan Bogdanović iz utakmice u utakmicu potvrđuje kako se sjajno snašao u Indiana Pacersima, a noćas je pomogao svojoj momčadi na putu do još jedne pobjede...

Iza Bojana Bogdanovića je još jedna vrlo kvalitetna utakmica, ovaj put protiv Orlando Magica kojeg su Pacersi svladali sa 121:109. Pacersi nastavljaju sa sjajnim nastupima, igraju iznad očekivanja i znatno su bolji nego što se predviđalo uoči sezone.

S druge strane Magic je upravo onakav kakav se i očekivao, može bljesnuti, ali ne i na duže staze. Ovdje je imao dobrih razdoblja, ali kada su Pacersi prebacili u brzinu više, Vogelova momčad više nije imala nikakav odgovor.

Protiv svoje bivše momčadi posebno raspoložen bio je Victor Oladipo. "Bio je vrlo motiviran i uzimao je šuteve s puno samopouzdanja. Kada imamo igrača s toliko samopouzdanja, sa zadovoljstvom ćemo mu gurnuti loptu u ruke", kaže Nate McMillan.

Oladipo je susret završio s 26 poena, šest skokova i pet asistencija, a Bogdanović je za 37 minuta dodao 22 poena (5/9 za dva, 2/4 za tri) uz tri skoka. Kod poraženih Jonathon Simmons ubacio je 21 poen, po 16 su dodali Aaron Gordon (šest skokova) i Nikola Vučević (12 skokova) dok Mario Hezonja nije ulazio.

Četvrti poraz ove sezone upisali su Boston Celticsi, a za njega je zaslužan Detroit koji je još jednom odigrao odličnu utakmicu. Pistonsi ove sezone igraju odlično, već su upisali nekoliko velikih pobjeda, a u krug tih ide i ova u Bostonu protiv Celticsa.

Briljirao je Andre Drummond koji je u prvoj četvrtini već bio na dvoznamenkastom broju skokova, a u završnici susreta ubacio je 11 poena i pomogao Pistonsima da se odvoje i upišu pobjedu.

"Plan Pistonsa bio je jasan, pokušavali su što više izolirati Kyrieja i ostaviti ga bez lopte i to im je jako dobro funkcioniralo", priznao je Brad Stevens.

Drummond je prvi igrač nakon Charlesa Barkleyja 1990. godine koji je u jednoj utakmici uspio ubaciti 26 poena, uhvatiti 22 skoka, podijeliti šest asistencija i ukrasti četiri lopte. Tobias Harris dodao je 31 poen (5/6 trica) uz osam skokova, a Reggie Jackson 20 poena uz sedam asistencija.

Kod Bostona Marcus Smart ubacio je 23 poena (6/9 trica) uz šest asistencija, a Kyrie Irving dodao je 18 poena uz devet asistencija.

Cleveland Cavaliersi nakon lošeg ulaska u sezonu igraju sve bolje. Pokazali su to i u susretu protiv Philadelphije koju su u gostima svladali s visokih 113:91.

Cavsi su od početka dominirali susretom, imali su širinu i više raspoloženih igrača, a Philadelphia nije bila na razini na koju smo navikli. Posebno se to odnosi sa šuterske strane, izostali su ubačaji Roberta Covingtona koji je šutirao iz igre vrlo loših 1/11, a puno bolji nije bio niti JJ Redick s 4/16.

Dario Šarić odradio je 30 minuta i ubacio osam poena (4/6 za dva, 0/3 za tri) uz deset skokova od čega šest u napadu. Na drugoj strani Ante Žižić je za pet minuta ubacio dva poena (1/1 za dva).

"Nismo pogađali šuteve, nismo bili obrambeno agresivni i dobili su što su tražili. Mrzim gubiti, ali ponekad je to dobro kako bi se vratili na početak i popravili neke stvari", smatra Joel Embiid.

Cavse su predvodili LeBron James s 30 poena, 13 skokova i šest asistencija, Dwyane Wade s 15 poena i pet asistencija te Jeff Green s 14 poena i deset skokova. Vratio se nakon tri utakmice pauze Iman Shumpert koji će doprinijeti širini.

Kod Sixersa Joel Embiid upisao je 30 poena uz 11 skokova, a Timothe Luwawu-Cabarrot 12 poena uz pet skokova.

Portland Trail Blazersi također se polako dižu što pokazuje i pobjednički niz na istočnoj turneji. U četiri susreta upisali su tri pobjede, a treću u nizu ubilježili su u gostima kod Knicksa. Tko zna, da nije bilo onog užasnog ulaska u susret u Philadelphiji, možda bi bili i stopostotni.

U New Yorku su dominirali, imali visoku prednost i Knicksi su u zadnjoj četvrtini samo kozmetički uljepšali situaciju smanjivši na minus 12.

"Imali smo vrlo malo energije u igri, a mi nismo momčad koja može samo tako izaći na teren i razmišljati kako ćemo se dići tijekom susreta. Moramo od početka igrati snažno, a to nismo radili u prve tri četvrtine", tvrdi Jeff Hornacek.

Prvo ime Portlanda bio je Damian Lillard s 32 poena i pet asistencija, Pat Connaughton dodao je 17 poena, a Noah Vonleh 12 skokova. Kod Knicksa Kristaps Porzingis ubilježio je 22 poena i sedam skokova, Tim Hardaway 16 poena, a Kyle O'Quinn 11 skokova.

Houston Rocketsi sjajnim ulaskom u utakmicu slomili su otpor Netsa i nakon toga više nisu dopustili gostima povratak. Sjajno je krenuo James Harden koji je u prvoj četvrtini ubacio 20 poena, šutirao 5/5 za tricu i kada je izlazio u završnici četvrtine, imao je više poena nego Netsi.

Zonskom obranom Brooklyn je uspio usporiti Rocketse, ali ne i potpuno se vratiti u susret. Houston je ipak mirno priveo dvoboj kraju te otišao do pobjede.

"Moramo nastaviti raditi, posebno popraviti obranu jer se ne možemo uvijek pouzdati samo u napad. Svaka utakmica je drugačija i uzet ćemo svaku ponuđenu pobjedu", kaže Chris Paul.

Harden je završio s 37 poena, deset skokova i osam asistencija, Clint Capela dodao je 20 poena i šest skokova, a Paul je podijelio 14 asistencija. Kod Netsa Isaiah Whiteside ubacio je 24 poena, a Spencer Dinwiddie 14 poena uz sedam asistencija.

Izostanak Stephena Curryja i Kevina Duranta bio je prevelik hendikep za Golden State Warriorse koji su poraženi od skromnih Sacramento Kingsa sa 110:106.

12 sekundi prije kraja Bogdan Bogdanović ubacio je za 110:106 i tako potvrdio pobjedu gostiju kojima je to tek šesta pobjeda ove sezone, a Warriorsima šesti poraz.

Willie Cauley-Stein predvodio je Kingse s 19 poena, osam skokova i šest asistencija, a George Hill dodao je 16 poena. Kod Warriorsa Klay Thompson ubacio je 21 poen uz pet skokova, a Patrick McCaw dodao je 16 poena i sedam asistencija.

Lou Williams odigrao je odličnu utakmicu i pomogao Clippersima u pobjedi protiv Lakersa s 42 poena, a pratio ga je Blake Griffin s 26 poena i 11 skokova. Griffin je u završnici susreta zaradio ozljedu zbog koje je napustio parket, a vidjet će se koliko je teška. Ivica Zubac nije igrao.

NBA:
Boston Celtics - Detroit Pistons 108:118
Philadelphia 76ers - Cleveland Cavaliers 91:113
New York Knicks - Portland Trail Blazers 91:103
Houston Rockets - Brooklyn Nets 117:103
Indiana Pacers - Orlando Magic 121:109
San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 115:108
Golden State Warriors - Sacramento Kings 106:110
Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers 120:115

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!