Nogomet

Dalić: "Volio bih izbjeći one najjače u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva"

Branimir Korać • srijeda, 29.11.2017.
Dalić: "Volio bih izbjeći one najjače u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva"
Foto: FaH

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić otputovao je za Moskvu gdje će u petak biti održan ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva koje se igra sljedeće godine...

Zlatko Dalić nema posebne želje uoči ždrijeba, ali ne bi bilo loše izbjeći one najbolje reprezentacije u grupnoj fazi natjecanja.

"Nemam nekakvih posebnih želja za ovaj ždrijeb, ali htio bih izbjeći u grupnoj fazi najbolje reprezentacije svijeta kao što su Brazil, Njemačka, Argentina i Španjolska, ali nema slabih protivnika, tamo su najbolje reprezentacije svijeta, a mi znamo što je naš cilj. Očekujemo dobar rezultat jer imamo za to kvalitetu. Najvažnije je da budemo spremni i napravimo taj prvi korak, a to je prolazak grupne faze."

Dalić je vjerovao od početka i u sebe i igrače te nije sumnjao u odlazak u Rusiju.

"Kada je cijela priča krenula, očekivao sam ovo, vjerovao u igrače i sebe. Sada je situacija odlična i nadam se da će takva biti i nakon Svjetskog prvenstva."

S igračima je u kontaktu i poznato im je njihovo stanje.

"Pratim i svakodnevno sam u kontaktu s našim igračima, znam kakva je situacija kod njih i da neki sada ne igraju zbog ozljede, ali do SP-a još je šest mjeseci i nadam se da će do tada svi biti zdravi i spremni."

Ždrijeb skupina je u petak od 17 sati.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg01.12.2017. u 10:21
    Ne volim te price o izbjegavanju velikih reprezentacija a osim toga ne mozes nista izbjeci nego je tako kako zdrrijeb odluci. Imamo odlicne igrace i mislim da mozemo dobiti bas svaku reprezentaciju ako bi najbolji ostali zdravi i pod uslovom da imamo trenera koji zna postaviti igru.
    interreg
  • Obrisan korisnik29.11.2017. u 21:53
    Nemoj podcjenjivati Juznoamericke reprezentacije,pogotovo ne Meksiko znamo kako smo uvijek tesko igrali s njima sjecam se sp-a 2002,nasi nisu mogli trcati koliki su nam ritam nabili isto je i s Ekvadorom,bolje to izbjeci ako je ikako moguce.
    Obrisan korisnik
  • Caracalla29.11.2017. u 14:50
    Uvijek nasi mega treneri zele izbjeci velike reprezentacije a onda se protiv prosjecnih ekipa kao Ekvador, Meksiko, i Australija pokazu totalno nesposobnim.
    Caracalla