Hrvatski kup, Četvrtfinale, 29.11.2017, 18:00 h, Stadion Gradski vrt, Osijek
Suci: Mario Zebec, Borut Križarić, Ivica Modrić, Igor Križarić, Igor Pajač; četvrti sudac: Vedran Đurak
Osijek
Osijek
Mirko Marić 59'
1:3(0:1) Hajduk
Franck Ohandza 39'
Zoran Nižić 68'
Ante Erceg 90'+3'
Hajduk

VIDEO: Hajduku pobjeda u Gradskom vrtu i plasman u polufinale Kupa

Dario Dodić • srijeda, 29.11.2017.
VIDEO: Hajduku pobjeda u Gradskom vrtu i plasman u polufinale Kupa
Foto: FaH

Nakon prvenstvenog remija na Poljudu, Osijek i Hajduk susreli su se i u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa. Hajduk je slavio na gostovanju u Gradskom vrtu s 3:1 i tako osigurao plasman u polufinale Kupa...

Poslije prvenstvenog ogleda Hajduka i Osijeka na Poljudu uslijedio je sraz istih protivnika u Kupu. Iako je Osijek igrao bolje, a Hajduk slabije nego na Poljudu, utakmica je otišla na stranu momčadi Željka Kopića, koja se pobjedom 3:1 plasirala u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa.

Stotu utakmicu na klupi Osijeka Zoran Zekić neće pamtiti po dobromu, iako je nakon susreta rekao da ne može zamjeriti ništa svojim igračima i da je ponosan na njih. Kao što se to već i događalo ove sezone, još jednom se ispostavilo da Osijek dolazi do boljeg rezultata kad ga ne ganja, odnosno kada se fokusira na čvrstu obranu i kontranapade, kao što je bilo na Poljudu.

Bila je to ljepša utakmica nego ona u Splitu prije nekoliko dana. Hajduk je krenuo ofenzivno, Osijek je s pet promjena u prvom sastavu vrlo brzo uzvratio. Said je poslužio Ohandzu, koji s ruba kaznenog prostora promašuje loptu. Osijek desetak minuta kasnije propušta veliku priliku za vodstvo. Ejupi se sjajno zagradio i proslijedio loptu Hajradinoviću, koji pronalazi Grezdu - izbio je sam Grezda pred Stipicu, ali Hajdukov vratar odlično brani njegov pokušaj.

Nakon nešto manje od pola sata igre mogao je Osijek još jednom do vodstva. Ponovno je u važnoj ulozi bio Hajradinović, ovog je puta s lijeve strane poslao oštru prizemnu loptu u peterac Hajduka, no Ejupi neobjašnjivo kasni.

U trenucima Osijekove dominacije poveo je Hajduk. Igrala se 39. minuta, Erceg je lijepo i lagano po lijevoj strani prošao Škorića, zatim ubacio u sredinu i pronašao Ohandzu, koji s desetak metara iz voleja zabija za 1:0 gostiju.

Bio je to ujedno konačan ishod prvog poluvremena. Osječani su još agresivnije ušli u drugi dio susreta. U 53. minuti Šimunec matira Stipicu, ali igra je opravdano bila zaustavljena jer je nekoliko Osijekovih igrača bilo u zaleđu. Šest minuta kasnije situacija je bila čista i Osijek dolazi do izjednačenja. S lijeve je strane ubacio Hajradinović, Ejupi i Nižić promašili su loptu koja u petercu dolazi do usamljenog Marića, bez ikakvih problema Marić je prosljeđuje u mrežu za 1:1. Inače, Zekić je još jednom pogodio s izmjenom jer Marić je na poluvremenu ušao u igru.

Tek deset minuta Osijek je bio u egalu. Nakon što je uz puno muke Antolović obranio silovit pokušaj Ohandze s 20 metara i odbio loptu u korner - uslijedio je novi gol Hajduka. Korner je s desne strane izveo Toma Bašić, kojeg je Kopić u igru poslao desetak minuta ranije, u petercu Osijeka neobjašnjivo je usamljen ostao Nižić, skočio je više od Antolovića i glavom zabio za 2:1 Hajduka.

U tim se trenucima raspala igra Osijeka. Iako su morali loviti rezultat prave prilike baš i nisu kreirali Osjećani. Naprotiv, Hajduk je nizao prigode iz kontranapada, a upravo je jednu takvu u pogodak pretvorio Erceg u trećoj minuti sučevog dodatka. Povukao je kontru Bašić, pravovremeno u šansu gurnuo Ercega - pokušao ga je zaustaviti Antolović, ali tek ga je privremeno omeo, Erceg šalje loptu u praznu mrežu za potvrdu Hajdukovog plasmana u polufinale Kupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Tko Gdje29.11.2017. u 22:31
    Treći je gol čisto zaleđe.
    Tko Gdje