Nogomet

Southgate: "Belgija je prvi favorit naše skupine, Tunis i Panamu tek moramo upoznati"

Branimir Korać • petak, 01.12.2017.
Southgate: "Belgija je prvi favorit naše skupine, Tunis i Panamu tek moramo upoznati"
Foto: EPA

Engleski izbornik Gareth Southgate prebacio je ulogu favorita skupine na Belgiju dok ostala dva protivnika ne poznaje dovoljno...

Belgijci i Englezi trebali bi se boriti za prvo mjesto u skupini, a Gareth Southgate ulogu favorita prebacio je na Belgiju.

"Belgija je prvi favorit naše skupine što je i razumljivo s obzirom na igre posljednjih godina. Nama nedostaje iskustva u velikim mečevima i ovi igrači nemaju toliko trofeja i medalja, ali to je ono što je pred njima i s velikim zanimanjem čekamo SP. Znamo da Belgija ima najjaču momčad ikad, ali predstavlja veliki izazov za nas."

Engleski izbornik priznaje da su mu ostala dva protivnika nepoznanica.

"Tunis i Panamu morat ćemo malo podrobnije proučiti. Nismo baš pratili njihove nastupe u kvalifikacijama. Podsjeća me to na moj prvi nastup na Svjetskom prvenstvu, bilo je to 1998. godine protiv Tunisa u Marseilleu. Opet imam čast upisati provi nastup protiv Tunižana, ovaj put kao trener. Bili smo u drugoj jakosnoj skupini što znači da su pred nama dvije utakmice s kojima se moramo znati izboriti i upisati pobjedu. Naš cilj je jasan, moramo proći skupinu."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!