Nogomet

VIDEO: Krovinović dobio 90 minuta u O Clasicu, Porto i Benfica odigrali utakmicu bez pobjednika

Luka Medić • subota, 02.12.2017.
VIDEO: Krovinović dobio 90 minuta u O Clasicu, Porto i Benfica odigrali utakmicu bez pobjednika
Foto: EPA

U 13. kolu portugalske Premeire odigran je najveći derbi portugalskog nogometa, a Porto i Benfica odigrali su utakmicu bez pogodaka. Gosti su susret završili s igračem manje jer je desetak minuta prije kraja crveni karton dobio Živković...

Na Dragau je odigran 237. O Clasico, dvoboj dvaju najvećih portugalskih klubova, Porta i Benfice. Porto je u susret ušao kao druga momčad lige s tri boda više od Benfice koja drži treće mjesto. Na kraju nije došlo do promjene u razlici u bodovima, jer je po 60. put u povijesti susret završen bez pobjednika, bilo je 0:0. Porto je tako ostao na 91. pobjedi dok Benfica ima pet manje. Ovaj derbi pamtit će i hrvatski nogometaš Filip Krovinović koji je po prvi puta u svojoj karijeri zaigrao protiv Porta u dresu Benfice. Do sada je Krovinović, kao igrač Rio Avea protiv Porta odigrao četiri utakmice, a sakupio je tri poraza i remi. U novom nastupu protiv Porta dobio je 90 minuta.

Benfica je bolje ušla u susret a u prvih desetak minuta imala je nekoliko dobrih prilika. Već u trećoj minuti gosti su za malo šokirali Dragao, ali pokušaj Jonasa nakon kornera obranio je vratar domaćih Jose Sa. Nakon 20 minuta igre budi se Porto i kreira nekoliko dobrih prilika. U 23. minuti Pereira se našao u izglednoj prilici, no njegov udarac s desetak metara otišao je daleko preko gola. Desetak minuta kasnije nakon kornera u kojem je lopta preletjela sve u velikoj prilici bio je Herrera, a njegov udarac s vrha kaznenog prostora obranio je Varela. Do kraja poluvremena nije bilo više uzbuđenja iako je i dalje Porto kontrolirao igru.

Porto je bolje krenuo i u nastavak susreta. U tom periodu Benficin vratar Varela obranio je nekoliko pokušaja, a uz to gostujuća obrana u nekoliko situacija dobro napravila ofsajd zamku, tako da su domaći igrači, poglavito Marega, bili uhvaćeni u nedozvoljenoj poziciji. Domaćini su u 60. minuti tražili kazneni udarac nakon što je Grimaldo srušio Otavija, no sudac Jorge Sousa nije pokazao na bijelu točku.

U posljednjih pola sata Porto je krenuo po vodstvo, no napadači nisu imali svoju večer. Prilika je bilo nekoliko, no udarci su završavali pored vrata. Uz to, u 82. minuti gosti su ostali s igračem manje. Crveni karton dobio je Živković koji je u igru ušao sedam minuta ranije. Prvu opomenu dobio je u 80., a drugu dvije minute kasnije i tako ostavio svoju momčad u dodatnim problemima.

Iako je imala igrača manje, Benfica je najbolju priliku za pobjedu imala pred sam kraj susreta, a junak gostiju mogao je postati Filip Krovinović. Krovinović je ukrao jednu loptu na sredini terena i krenuo u soloprodor. U jednom trenutku Izgubio je loptu, ali ju je uz nespretnu reakciju domaće obrane natrag osvojio. Ušao je u kazneni prostor, no nije imao dovoljno koncentracije da savlada izletjelog Josea Saa.

Duboko u sudačkoj nadoknadi veliku priliku propustio je i Porto, točnije Marega, koji je ostao sam u petercu, a nabačenu loptu je prebacio preko gola. Tako je 237. O Clasico završio bez pobjednika, a Krovinović ni u petom nastupu nije savladao Porto. Nakon 13 utakmica Porto je s osvojenim bodom zasjeo na prvo mjesto tablice, dok je Benfica ostala treća, s tri boda manje od Porta i Sportinga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!