Košarka

VIDEO: Još jednom vrlo dobar Bojan Bogdanović, Šarić blizu double-double učinka

Branimir Korać • utorak, 05.12.2017.
VIDEO: Još jednom vrlo dobar Bojan Bogdanović, Šarić blizu double-double učinka
Foto: EPA

Bojan Bogdanović i noćas je bio najistaknutiji Hrvat u NBA ligi i to u pobjedi Pacersa protiv Knicksa. Dario Šarić poražen je u srazu s Benderovim Sunsima, pobjedu je upisao Ante Žižić, a poraz Mario Hezonja...

Indiana Pacersi rutinski su došli do pobjede protiv New York Knicksa slaveći 115:97. Knicksi imaju problema s izostancima, ponovno su igrali bez Kristapsa Porzingisa i Tima Hardawayja što se pokazalo kao prevelik hendikep.

Od samog starta susreta domaćin je bio bolji i već do poluvremena stvorio je visoku prednost. Na odmoru je bilo plus 26 za Pacerse koji nisu imali problema u drugom dijelu zadržati visoko vodstvo.

"Pacersi su imali puno više energije. Uzeli su puno lopti, a mi smo napravili niz nedopustivih pogrešaka. Jednostavno su bili bolji, već i prije završnice prve četvrtine bili su na gotovo 30 poena", ističe Jeff Hornacek.

Seriju domaćih utakmica Pacersi su započeli predvođeni Thaddeusom Youngom koji je ubacio 20 poena i uhvatio šest skokova, Bojan Bogdanović za 29 minuta ubacio je 19 poena (4/6 za dva, 3/5 za tri) uz dva skoka i dvije asistencija, Domantas Sabonis 12 poena uz 12 skokova, a Darren Collison deset poena uz deset asistencija.

Kod Knicksa Willy Hernangomez ubilježio je 14 poena uz deset skokova, a Michael Beasley 13 poena.

Iznenađenje je priredio Phoenix koji je u gostima slavio protiv Philadelphije 115:101. Briljirao je Devin Booker koji je u drugom poluvremenu ubacio 32 poena, a njegove tri trice u posljednjoj četvrtini odvojile su Sunse i riješile pitanje pobjednika.

Sixersi su odigrali jednu od najlošijih utakmica ove sezone, Ben Simmons je unatoč zdravstvenim problemima nastupio, čak i odigrao dobro, ali obrambeno Philadelphia nije imala dovoljno energije.

"Ben je bio bolestan, ali moja odluka je bila da krene u startnoj petorci i dobije ovakvu minutažu", rekao je nakon susreta Brett Brown koji je istaknuo kako puno toga nije išlo u prilog njegovoj momčadi uoči susreta.

Booker je briljirao s ukupno 46 poena (5/8 trica) i osam skokova, TJ Warren dodao je 25 poena i osam skokova, Tyler Ulis 12 poena uz 12 asistencija, a Tyson Chandler 12 skokova. Dragan Bender za 25 minuta ubacio je tri poena (0/2 za dva, 1/3 za tri) uz četiri blokade.

Kod domaćina JJ Redick ubacio je 25 poena, Joel Embiid 22 poena uz 12 skokova, Ben Simmons 20 poena uz osam skokova, sedam asistencija i šest osvojenih lopti dok je Dario Šarić za 33 minute ubacio deset poena (5/8 za dva, 0/3 za tri) uz devet skokova i četiri asistencije.

Cleveland Cavaliersi rutinski su slavili u Chicagu, baš kao što se i očekivalo. Bullsi su ove sezone među najskromnijim momčadima lige i nisu imali odgovor na igru Cavsa.

Nakon lošeg ulaska u sezonu, Cavsi su se probudili i stigli su čak do 12. uzastopne pobjede i na omjeru su 17-7. S druge strane Chicago je u velikim problemima i ima samo tri pobjede u 22 odigrana susreta.

"Kada se svjetla upale iz nekog razloga prestanemo raditi sve ono što bi nas činilo dobrom momčadi. Moramo igrati zajedno na obje strane parketa, svi moraju biti na istoj strani, a nama se previše događaju raspadi", nezadovoljan je bio Fred Hoiberg.

Najbolji kod Cavsa bili su s po 24 poena Kevin Love (13 skokova) i Dwyane Wade (šest skokova), a LeBron James dodao je 23 poena, sedam skokova i šest asistencija. Ante Žižić za četiri minute ubacio je dva poena (0/1 za dva, 2/2 slobodna) i uhvatio tri skoka.

Kod Bullsa Kris Dunn ubacio je 15 poena uz šest skokova i pet asistencija, a po 14 poena ubacili su Robin Lopez (pet skokova) i Justin Holiday (šest skokova).

Charlotte Hornetsi predvođeni oporavljenim Kembom Walkerom svladali su Orlando Magic sa 104:94. Njegovim povratkom okrenula se i sreća Hornetsa koji su prekinuli niz od četiri uzastopna poraza.

Orlando je imao 20 izgubljenih lopti, Hornetsi su iz njih došli do 29 poena, ali unatoč tome gosti su se dobro držali do posljednje dionice kada su ipak upisali poraz.

"Vođa sam ove momčadi i ona ovisi i o tome kako ja igram. Ako ja nisam zadovoljan, nije zadovoljan niti dio igrača. Kada sam ja raspoložen i igram dobro, slijede me i ostali igrači", rekao je Walker.

Susret je završio s 29 poena i sedam asistencija, Frank Kaminsky dodao je 14 poena i devet skokova, a Nicolas Batum 11 poena, 11 skokova i pet asistencija. Kod Magica Evan Fournier ubacio je 18 poena, a Jonathon Simmons 15 poena uz šest skokova. Mario Hezonja igrao je osam minuta i ostao bez poena uz jednu promašenu tricu.

Nakon dana odmora u sastav Spursa vratili su se LaMarcus Aldridge, Tony Parker i Manu Ginobili i pomogli San Antoniju u pobjedi protiv ove sezone dobrih Detroit Pistonsa 96:93. U teškom dvoboju Aldridge je ubacio 17 poena uz deset skokova, Pau Gasol 15 poena uz deset skokova, a Rudy Gay 12 poena uz deset skokova. Kod Pistonsa Reggie Jackson ubacio je 27 poena, Tobias Harris 15 uz pet skokova, Stanley Johnson 14 uz deset skokova, a Andre Drummond 11 uz 15 skokova.

Pelicansi bez Anthonyja Davisa nisu uspjeli iznenaditi Golden State Warriorse. Igrali su odlično u prvom poluvremenu i vodili na poluvremenu 20 razlike, ali u drugom dijelu Warriorsi su se uozbiljili, proigrali i na kraju upisali pobjedu 125:115. Stephen Curry završio je susret s 31 poenom, 11 asistencija i pet skokova, a Klay Thompson dodao je 22 poena. Kod domaćina Jrue Holiday ubacio je 34 poena uz šest skokova, E'Twaun Moore 27 poena uz šest skokova, a DeMarcus Cousins 19 poena uz 11 skokova, sedam asistencija i pet osvojenih lopti.

NBA:
Indiana Pacers - New York Knicks 115:97
Philadelphia 76ers - Phoenix Suns 101:115
Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 91:113
Charlotte Hornets - Orlando Magic 104:94
Atlanta Hawks - Brooklyn Nets 90:110
San Antonio Spurs - Detroit Pistons 96:93
New Orleans Pelicans - Golden State Warriors 115:125
Utah Jazz - Washington Wizards 116:69
Boston Celtics - Milwaukee Bucks 111:100
Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves 95:92
Dallas Mavericks - Denver Nuggets 122:105

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!