Nogomet

VIDEO: Autogol Šimunovića za bezbolan poraz Celtica, Bayern bolji od PSG-a, United do preokreta u 66 sekundi

Dario Dodić • utorak, 05.12.2017.
VIDEO: Autogol Šimunovića za bezbolan poraz Celtica, Bayern bolji od PSG-a, United do preokreta u 66 sekundi
Foto: EPA

Moskovski CSKA svoje će europsko putovanje nastaviti u Europskoj ligi nakon što je poražen u gostima kod Uniteda, Bayern je u Münchenu nanio bezbolan poraz PSG-u, dok je Jozo Šimunović autogolom presudio Celticu protiv Anderlechta. Basel je svladao Benficu i izborio prolaz dalje...

Skupina A: Manchester United - CSKA Moskva 2:1

Manchester United je nastavio veliki niz bez poraza na Old Traffordu, u posljednjem kolu skupine A Lige prvaka Crveni vragovi preokretom su došli do pobjede protiv moskovskog CSKA-a i potvrdili prvo mjesto u skupini. Bila je to 40. uzastopna utakmica u kojoj momčad Josea Mourinha nije izgubila na svom travnjaku.

I bod bi bio dovoljan Unitedu za potvrdu prvog mjesta u skupini, dok su Moskovljani za prolaz dalje trebali nadmašiti rezultat Basela u gostima kod Benfice. Dobro je krenuo CSKA, u posljednjoj minuti prvog dijela preko Džagojeva dolazi do vodstva, no nije ga uspio zadržati.

U razmaku od samo 66 sekundi, između 64. i 66. minute United dolazi do preokreta i pobjede. Prvo je Pogba sjajno pronašao Lukakua, koji s igračem na leđima zabija za 1:1, a zatim Mata pronalazi Rashforda koji iz voleja pogađa za pobjedu domaćina.

Šesti put u 12 utakmica ove sezone Pogba je upisao asistenciju, zanimljivo je kako mu je za isti pothvat prošle sezone trebala čak 51 utakmica. Rashford je zatresao mrežu nakon 539 minuta čekanja.

Benfica - Basel 0:2

Benfica je nastup za zaborav u Ligi prvaka zapečatila šestim porazom u šestom kolu skupine A. Portugalci su na Luzu izgubili od Basela 2:0 i tako natjecanje završili sa šest poraza i poražavajućih 1:14 na kontu golova.

Basel je pobjedom osigurao prolaz dalje, iako bi s obzirom na preokret Uniteda isto uspio i da je kojim slučajem izgubio u Lisabonu.

Švicarce je u vodstvo doveo Elyounoussi glavom već u petoj minuti nakon lijepog ubačaja Langa. Za konačnih 2:0 u 65. je minuti poentirao Oberlin, također glavom.

Skupina B: Bayern - PSG 3:1

Bayern je na Allianz Areni trebao pobijediti PSG s minimalno četiri gola razlike kako bi u skupini B osigurao prvo mjesto ispred Parižana. Bavarci su upisali pobjedu, ali nedovoljnu za vrh ljestvice.

S druge strane, PSG je mogao postati tek šesta momčad u povijesti natjecanja koja je nastup u skupinama završila sa svih šest pobjeda. Neće gosti previše žaliti, bio je to poprilično bezbolan poraz u Münchenu.

Nakon sedam minuta igre domaćini su poveli, dugo je trajala akcija Bayerna, u konačnici Coman glavom spušta loptu na Lewandowskog, koji izbjegava zamku zaleđa i zabija za 1:0.

Prije kraja prvog poluvremena Bayern je povisio prednost na 2:0, James Rodriguez je sjajnom loptom u srcu šesnaesterca PSG-a pronašao Tolissoa, koji glavom zabija za uvećanje vodstva Bavaraca.

U 50. minuti u povijesti se upisao Kylian Mbappe kada je nakon lukave asistencije Cavanija glavom smanjio vodstvo Bayerna na 2:1. Postao je najmlađi igrač (18 godina i 11 mjeseci) u povijesti Lige prvaka koji je došao do deset golova u natjecanju. Pothvat je još značajniji kada tome dodamo da mu je za deset golova trebalo samo 15 utakmica.

20-ak minuta prije kraja odličnu je partiju novim pogotkom okrunio Tolisso, iako se mora priznati kako je velik posao odradio Coman. Sjurio se po lijevoj strani i vidio natrčalog Tolissoa koji pogađa za konačnih 3:1.

Celtic - Anderlecht 0:1

Anderlecht je u Glasgowu trebao pobjedu s tri gola razlike kako bi ispred Celtica osigurao nastup u Europskoj ligi. Belgijskoj momčadi to nije pošlo za rukom, iako je na kraju upisala pobjedu, slavili su gosti s minimalnih 1:0.

Jedini pogodak na susretu djelo je Joze Šimunovića, koji je u 62. minuti glavom poslao loptu u vlastitu mrežu za bezbolan poraz škotskog prvaka.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Benfica0:2Basel
Manchester United2:1CSKA Moskva
1Manchester United 612:3+915
2Basel 611:5+612
3CSKA Moskva 68:10-29
4Benfica 61:14-130

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!