Nogomet

Kek: "Velika je želja da pozitivnim rezultatom zaključimo ovu europsku epizodu"

Branimir Korać • srijeda, 06.12.2017.
Kek: "Velika je želja da pozitivnim rezultatom zaključimo ovu europsku epizodu"
Foto: FaH

Rijeka na Rujevici dočekuje Milan i to s puno problema i bez povećeg broja igrača, no Matjaž Kek želi dobar nastup i dobar rezultat...

Nakon poraza od Hajduka, Rijeka će se "vaditi" na Milanu. Vrlo težak zadatak, gosti će također tražiti pobjedu s obzirom da niti oni ne briljiraju u zadnje vrijeme.

"Naravno da smo sretni što nam dolazi ovako veliki protivnik i da je stadion rasprodan, to je veliko priznanje za naše igre u Europi i navijači nam ponovno pružaju punu podršku. Imamo puno problema sa sastavom i stvarno ću morati dobro razmisliti s kojim igračima krenuti u utakmicu. Velika je želja da pozitivnim rezultatom zaključimo ovu europsku epizodu. Nadam se da ćemo odigrati dobru i kvalitetnu predstavu bez obzira na sastav, morat ćemo promijeniti puno toga, ali imam puno povjerenje u igrače koji kvalitetno treniraju. U posljednje vrijeme imamo puno pehova, ali to je tako u nogometu, složi vam se takvo razdoblje. Međutim moramo gledati prema naprijed i napraviti sve da dođemo do cilja."

Broj onih koji nedostaju je poveći.

"Bradarić, Heber, Matei, Gorgon i Davidson su već otpali zbog ozljeda, Mišić zbog kartona, a Jelić i Gomelt nisu prijavljeni za Europu. To je situacija prije današnjeg treninga."

Kek se ne slaže kako u ovom susretu nema imperativa.

"Rezultatski imperativ za mene uvijek postoji. U svakoj utakmici, bila ona prijateljska ili natjecateljska bez obzira što nema neko značenje oko plasmana. Mislim da smo dužni i sami prema sebi, ali i prema svim ovim ljudima koji stalno dolaze na Rujevicu i pokazuju koliko im je stalo do kluba. To je najveća poanta sutrašnje utakmice."

Želju za dobrim nastupom ima i Marko Vešović. I on je imao problema s ozljedom, ali bit će spreman za Milan.

"Veliki protivnik nam dolazi u goste i svaki igrač koji istrči na travnjak imat će veliku želju i veliki motiv bez obzira u kojem će sastavu Milan doći. Imamo dosta problema, imaju ih i oni, ali u istoj smo situaciji. Nemamo nikakav pritisak, jednostavno trebamo istrčati i pokazati da igramo lijep nogomet kao što smo igrali u Milanu ili Ateni."

Susret na Rujevici počinje u 19 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!