Košarka

VIDEO: Bogdanović dvoznamenkast, Pacersi zaustavili veliki niz Cavsa, Ginobili srušio Celticse

Dario Dodić • subota, 09.12.2017.
VIDEO: Bogdanović dvoznamenkast, Pacersi zaustavili veliki niz Cavsa, Ginobili srušio Celticse
Foto: EPA

Cleveland Cavaliersi lovili su veliki rekord franšize po uzastopnim pobjedama, no na kraju su slomili zube na Indiana Pacersima. San Antonio Spursi su zahvaljujući trici veterana Ginobilija svladali Celticse, Warriorsi mogu i bez Curryja...

NBA viceprvaci stigli su u Indianapolis s impresivnim nizom od 13 pobjeda, željni srušiti rekord franšize po broju uzastopnih pobjeda i po broju uzastopnih pobjeda na gostovanjima. Još jednom ove sezone slomili su zube na Pacersima.

Na krilima fenomenalnog Victora Oladipa Pacersi su sa 106:102 postali jedina momčad koja je ove sezone dvaput porazila Cavse. Stigli su do treće uzastopne pobjede i devete u posljednjih 12 utakmica.

Iako ga šut nije išao kao inače, svoj je doprinos pobjedi dao i Bojan Bogdanović. Poprilično se potrošio u obrambenim zadacima koji su u dobrom dijelu značili čuvanje LeBrona Jamesa, a u završnici je utakmice pogodio važnu tricu koja je spriječila povratak Cavsa u susret.

Oladipo je još jednom pokazao klasu, u 36 minuta provedenih na parketu ubacio je 33 poena uz osam skokova i pet asistencija. Myles Turner dodao je 15 poena i sedam skokova, dok se Bogdanović zaustavio na deset koševa (2/2 za 1, 1/3 za 2, 2/8 za 3), dva skoka i jednoj asistenciji. U jednoj defenzivnoj akciji protiv Jaea Crowdera krivo je stao i napustio igru, ali brzo se i vratio na parket.

LeBron je s 29 koševa, deset skokova i osam asistencija predvodio Cavse, Kevin Love je dodao 20 koševa i sedam skokova, dok Ante Žižić nije ulazio u igru.

Golden State Warriorsi završili su niz od šest gostovanja šestom pobjedom. Aktualni prvaci u Detroitu su svladali Pistonse sa 102:98 i unatoč izostanku Stepha Curryja na pozitivan način okončali turneju.

Ključnom se pokazala treća četvrtina u kojoj su Warriorsi s 31:17 slomili Pistonse i zatim uz nešto stresova u završnici susret priveli kraju.

S 36 koševa, deset skokova, sedam asistencija i pet blokada u 39 minuta na parketu prvake je do pobjede predvodio Kevin Durant. Klay Thompson dodao je 21 koš.

Kod Pistonsa valja istaknuti Averyja Bradleyja s 25 poena, Reggie Jackson je dodao 16 koševa, ali valja napomenuti kako u završnici nije iskoristio šansu za izjednačenje. Andre Drummond večer je zaključio s osam koševa i 17 skokova.

Niz pobjeda Boston Celticsa zaustavljen je na brojci četiri. Celticsi su na gostovanju kod San Antonio Spursa poraženi 105:102, a ključni potez utakmice pripao je Manuu Ginobiliju.

40-godišnji Argentinac je pet sekundi prije kraja pogodio tricu za pobjedu Spursa. "On je nevjerojatan. Obožava ovakve trenutke, prošao je kroz toliko toga i večeras je opet bio ključan. S 40 godina na leđima", rekao je trener Spursa Gregg Popovich. Imali su Celticsi sa zvukom sirene šut za izjednačenje, ali Kyrie Irving nije pogodio.

Spursi su trenutno na učinku 18-8 i sve to bez ozlijeđenog Kawhija Leonarda za kojeg se šuška da bi se ubrzo mogao vratiti u sastav. Sjajnu je partiju za Spurse odigrao još jednom LaMarcus Aldridge, s 27 koševa i deset skokova predvodio je domaćine. Rudy Gay dodao je 15 koševa i osam skokova, Pau Gasol 14 poena i 11 skokova, dok su Tony Parker i Ginobili susret završili sa po 11 koševa.

Irving je, izuzmemo li posljednji šut, odigrao sjajnu partiju, s 36 je koševa predvodio Celticse. Jayson Tatum dodao je 20 koševa i osam skokova, a Jalen Brown 15 poena.

Iako su loše ušli u utakmicu Denver Nuggetsi došli su do pobjede 103:89 na gostovanju kod Orlando Magica. Magic je s 25:14 otvorio prvu ovosezonsku utakmicu u kojoj nije nastupio Evan Fournier, ali za domaćine je Denver postao prevelik zalogaj kada je u završnici treće četvrtine igru napustio i Aaron Gordon zbog potresa mozga.

S druge strane, Nuggetsi su morali još jednom pobjedu loviti bez Nikole Jokića i Paula Millsapa. Važnu rolu sinoć je odigrao Kenneth Faried, koji je ušavši s klupe predvodio Pistonse s 20 poena i deset skokova. Will Barton ubacio je koš manje, a odličnu rolu s klupe ubilježio je i Mudiay, susret je okončao s 18 poena.

Nikola Vučević bio je prvo ime Magica s 21 košem i 17 skokova. Jednak broj koševa upisao je i Jonathon Simmons. Mario Hezonja priliku je dobio tek u završnici, odigrao je deset minuta i za to vrijeme prikupio dva poena (1/2 za 2), skok i asistenciju.

NBA, rezultati:
Charlotte - Chicago 111:119p
Indiana - Cleveland 106:102
Orlando - Denver 89:103
Detroit - Golden State 98:102
New Orleans - Sacramento 109:116p
Milwaukee - Dallas 109:102
Memphis - Toronto 107:116
San Antonio - Boston 105:102

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!