Nogomet

Matjaž Kek o juniorima na klupi: "Pisali ste kao da je to svjetsko čudo, doživjet ćete vi još svašta"

Marjan Kreševac • nedjelja, 10.12.2017.
Matjaž Kek o juniorima na klupi: "Pisali ste kao da je to svjetsko čudo, doživjet ćete vi još svašta"
Foto: FaH

Nakon oproštaja od Europe pobjedom protiv Milana igrači Matjaža Keka okreću se obvezama u domaćem prvenstvu koje im na Rujevicu dovodi Slaven Belupo...

Kroz povijest međusobnih ogleda Slaven Belupo često je bio teška, a ponekad i nerješiva enigma za Rijeku, a sada gosti stižu u izrazito nezgodnom trenutku. Veliki broj igrača Rijeke neće biti spreman za nastup što zbog ozljeda, a što zbog kartona, a kod onih koji su na raspolaganju Matjažu Keku još je uvijek u glavama velika pobjeda protiv Milana.

Svjestan je Kek da je ogled protiv Milana sigurno ostavio posljedice na njegove igrače: "Takve utakmice uzmu puno energije i emocija, no, s druge strane, mogu te napuniti sa samopouzdanjem i dodatnom energijom. Svi znamo da je protivnik koji nam dolazi izuzetno motiviran kao i svaki koji dolazi na Rujevicu. Normalno da su naša želja i cilj kako doći do pozitivnog rezultata i pobjede".

Put do pobjede neće biti lagan ako se uzmu u obzir problemi u igračkom kadru: " Imamo problema s kadrom, u odnosu na prošli četvrtak otpali su Pavičić, Zuta i Vešović, a vidjet ćemo još što će biti s Malešom. Razmišljamo nešto iskombinirati s juniorima koje smo već priključili prošli tjedan".

Zanimalo je novinare misli li pod tim juniorima Kek na Milana Ristovskog: "Milan je izuzetno radišan, a naravno da hipoteka njegova brata može uvijek naslutiti da je riječ o protekciji. Međutim, on je u juniorima ove sezone odigrao vrlo dobre utakmice. Riječ je o klasičnom špicu s pravom visinom i kretanjima. Trenira cijelo vrijeme s nama kao i još neki juniori. Pisali ste kao da je svjetsko čudo to što su kod Keka sjedila tri juniora na klupi. Eto, čuda se događaju! Doživjet ćete vi još svašta".

Dotaknuo se Kek i svog današnjeg "protivnika" na klupi Slavena, Tomislava Ivkovića: " Ivkovićeve ekipe su uvijek imale gard i karakter. Uvijek se volio doći pokazati u Rijeku. Tomo ima svoje razmišljanje u nogometu,  trener koji je ambiciozan i koji je imao tu privilegiju da može malo odmoriti i raščistiti misli. Uvijek je riječ o nezgodnom protivniku, za mene uvijek na granici incidenta, ali korektnom suparniku koji se zna javiti i pohvaliti".

Sve u svemu danas nas očekuje zaista zanimljiv dvoboj na Rujevici i na terenu i na klupama. Pobjeda iz ovog susreta za Rijeku bi značila održavanje nade da u nekom ludom nastavku sezone može ugroziti Dinamo, ali prvenstveno bi imala pozitivan učinak na samopouzdanje igrača i posredno na kvalitetu njihove izvedbe.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3333:51-1837
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!