Zimski sportovi

Marcel Hirscher svladao konkurente i mećavu u Val d'Isereu

Slavko Boldin • nedjelja, 10.12.2017.
Marcel Hirscher svladao konkurente i mećavu u Val d'Isereu
Foto: EPA

Majka priroda ovoga vikenda bila je nemilosrdna za sve skijaše i skijašice. Danas su u St. Moritzu otkazani drugi superveleslalom i novi pokušaj izvedbe alpske kombinacije skijašica, a tijekom obje vožnje muškog slaloma u Val d'Isereu padao je gusti snijeg...

Drugi slalom sezone pripao je Austrijancu Marcelu Hirscheru, koji se nakon tek osmog mjesta u prvoj vožnji najbolje snašao u danim uvjetima i ostvario svoju 22. slalomsku pobjedu u Svjetskom kupu. Prvi Hirscherov pratilac bio je Norvežanin Henrik Kristoffersen, a trojicu najboljih je zaključio Šveđanin Andre Myhrer.

Prvi dio najbolje je odradio Talijan Stefano Gross, no u drugoj vožnji nije bio na potrebnoj razini i na kraju je završio kao šesti. Odmah ispod postolja smjestio se Michael Matt, drugi iz prvog laufa.

Trojica Hrvata bila su na startu današnje utrke, ali nisu imala svoj dan. Matej Vidović napravio je jednu manju te jednu veću pogrešku i završio kao 46. u prvoj vožnji. Preostala dvojica s brojevima 65 i 66 realno nisu imala šansu za plasman u drugu vožnju, s obzirom na uvjete na stazi. Istok Rodeš bio je 43., dok Filip Zubčić nije stigao niti do prvog prolaznog vremena.

Za skijaše se program nastavlja u talijanskoj Val Gardeni, dok Val d'Isere idući vikend dočekuje skijašice. U oba slučaja na rasporedu su brze discipline.

Val d'Isere (FRA), slalom (m):
1. Marcel Hirscher (AUT) 1:41.94
2. Henrik Kristoffersen (NOR) +0.39
3. Andre Myhrer (ŠVE) +0.40
4. Michael Matt (AUT) +0.55
5. Jonathan Nordbotten (NOR) +0.69
6. Stefano Gross (ITA) +0.76
7. Fritz Dopfer (NJE) +0.95
8. Mattias Hargin (ŠVE) +1.06
9. Sebastian Foss-Solevag (NOR) +1.16
9. Marco Schwartz (AUT) +1.16
...
43. ISTOK RODEŠ (HRV)
46. MATEJ VIDOVIĆ (HRV)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!