Košarka

VIDEO: Raspoloženi Šved spasio Himki, CSKA slavio u dvoboju neporaženih momčadi

Petar Jenjić • nedjelja, 10.12.2017.
VIDEO: Raspoloženi Šved spasio Himki, CSKA slavio u dvoboju neporaženih momčadi
Foto: EPA

Odigrane su nove četiri utakmice u regionalnoj VTB ligi. U najzanimljivijim dvobojima Himki je tek nakon produžetka, ponajviše zahvaljujući raspoloženom Alekseju Švedu, svladao Nižnji Novgorod, dok je CSKA bio bolji od Uniksa, u susretu dviju neporaženih momčadi...

21. listopada Lokomotiv Kuban doživio je posljednji poraz, a otada niže pobjede u VTB ligi i Eurokupu. Danas je bez većih problema slavio na gostovanju kod Astane rezultatom 83:50 i tako stigao do sedme pobjede sezone u regionalnoj ligi. Sve osim prve četvrtine bila je jednosmjerna ulica, gosti su na poluvrijeme otišli s 14 koševa viška (42:28), a kako je utakmica odmicala prednost je sve više rasla.

Lokomotiv je do pobjede predvodio Joe Ragland sa 16 koševa i sedam skokova, dok je Brian Qvale dodao 13 koševa i devet skokova. Najbolji je kod Astane bio Justin Carter sa 17 poena i devet skokova.

Vrlo blizu četvrtog poraza u sezoni bio je Himki koji je tek nakon produžetka svladao Nižnji Novgorod rezultatom 90:87. Na krilima ponovno sjajnog Alekseja Šveda nanio je današnjim protivnicima ukupno peti poraz, a četvrti u posljednjih pet susreta.

Himki je na ulasku u posljednjih 12 sekundi zaostajao tri razlike (77:74) nakon što je s linije slobodnih bacanja precizan bio Ivan Strebkov. Ipak, dodatnih pet minuta domaćinu je tricom osigurao Šved. Domaćin se nijednom tijekom produžetka nije našao u zaostatku i zasluženo je stigao do pobjede.

Aleksej Šved zaključio je susret s 34 poena i pet asistencija, a priključio mu se Malcolm Thomas s 15 koševa i osam skokova. Gostima nije pomogao niti sjajni Stevan Jelovac s 32 poena i 11 skokova.

Prvi poraz u sezoni pretrpio je Uniks Kazan koji je kod kuće izgubio od neporaženog CSKA rezultatom 88:75. Iako to konačno stanje na semaforu ne sugerira, utakmica je bila vrlo izjednačena. Još na ulasku u posljednju četvrtinu gosti su imali tek tri koša viška (61:58), no na krilima Sergija Rodrigueza i Nanda De Cola nisu dozvolili dramatičnu završnicu.

Goste je do slavlja predvodio Will Clyburn sa 16 koševa i sedam skokova, dok su po 15 poena dodali Cory Higgins i Nando De Colo (osam asistencija). Najbolji je kod Uniksa bio Jamar Smith sa 16 poena, Stephane Lasme je dodao 15 koševa i šest skokova.

VTB liga:
Astana - Lokomotiv Kuban 50:83
Himki - Nižnji Novgorod 90:87 (nakon produžetka)
Uniks Kazan - CSKA Moskva 75:88
Tsmoki Minsk - BC Kalev/Cramo 87:84 (Aliaksandr Kudraucau 23p / Isaiah Briscoe 27p, 5sk)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!